IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Venom GT изпревари Veyron

Американският модел закова 435.31 км/час, рекордът остава във Veyron

Venom GT изпревари Veyron

От край време американската компания Hennessey прави опити да постигне по-висока скорост от Bugatti Veyron Super Sport. И накрая успя - моделът й Venom GT закова 435.31 км/час, но въпреки това не получи титлата "Най-бърз сериен автомобил".
Venom GT изпревари Veyron
През 2010 година, по време на изпитания на фирмената писта на Volkswagen Group до Волфсбург, Bugatti Veyron Super Sport постигна скорост от 431.072 км/час. И така получи званието "Най-бърз сериен автомобил", въпреки че серийните представители на модела имат ограничител на скоростта на 415 км/час.
Venom GT изпревари Veyron
Според информация от Hennessey, разпространена от британското издание Top Gear, Venom GT е успял да развие по-висока скорост - 435.31 км/час. Постижението е направено в присъствието на официални лица, но въпреки това няма да бъде отбелязано като рекорд.

Причината е, че правилникът на "Книгата за рекордни Гинес" изисква колата да направи два опита - по един във всяка посока, за да се сведе до минимум влиянието на фактори като посока на вятъра и наклон на трасето. Venom GT обаче е направил само един такъв опит.
Venom GT изпревари Veyron
Освен това, Hennessey Venom GT, който представлява силно модифициран Lotus, е предвиден в серия от само 29 екземпляра, а произведените такива са едва 11. Според изискванията на организацията автомобилът трябва да бъде наличен в най-малко 30 екземпляра.

В Hennessey обаче са убедени, че Venom GT е по-бърз от Bugatti Veyron Super Sport, като твърдят, че колата им може да развие дори 450 км/час. Убедени са също така, че Venom GT ще покаже най-добро време на пистата на Top Gear.

Рекордьорът без титла Hennessey Venom GT разчита на 7.0-литров двигател с 2 турбини и обща мощност от 1244 к.с. При Bugatti Veyron Super Sport двигателят е 8.0-литров с четири турбини и развива 1200 к.с.
Venom GT изпревари Veyron
Venom GT изпревари Veyron
Снимки: Hennessey

0 от 500
  • #12
    33 rate up comment 8 rate down comment
    бавареца ( преди 10 години )
    тая кола е 5-600кг по-лека от вейрон и толкова веме се пъне с тоя рекорд. явно нещата над 400км/ч не са за всеки. но мен тоя рекорд не ме интересува - чакам да видя по сериозни естове на новите хибридни бегачки - лаФерари, МС Р1 и 918.
  • #11
    42 rate up comment 8 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Добре де , защо не са се пуснали втория път за да бъде официално признат рекорда...много съмнително..
  • #10
    43 rate up comment 15 rate down comment
    Е И ? ( преди 10 години )
    Това още веднъж доказва че Вейрон е истинският победител цяло с десетилетие а останалите са с 10 години назад. Е да десет години по късно разбираш ли някой е успял да го настигне ми... браво :) Следващият Вейрон ще го гонят 20 години може би ?
  • #9
    44 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Къде е времето ва дебелото прасе на Северната дъга?
  • #8
    44 rate up comment 20 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 10 години )
    И двете коли са безумно грозни и на писта ще ядат бой от много по-маломощни возила, но има едно голямо НО-разработката на Венъм сигурно струва някакви си там милион-три-пет, а на Вейрона - стотици милиони евро. Личният ми победител, ерго, е тва насекомо на снимките - нищо че не са му признали постижението.
  • #7
    44 rate up comment 20 rate down comment
    DAm ( преди 10 години )
    Вейронът е по-бавен от почти всичките си конглокенти,само дето тези фирми си нямат собствени писти с 10 километра прави участъци.
  • #6
    52 rate up comment 23 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    КОлкото и да ви е яд, Вейрона си остава номер 1 вече 10 години - това го признава дори Дошко лошко....
  • #5
    46 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Колко години им трябваха да сложат 2 големи турбини на Лотус, да ги накарат някак да работят и накрая да я свършат като кучето на нивата.
  • #4
    56 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Венома не е направил втори опит щото двигателя е издал багажа! Къде са тръгнали с бутиковите си коли от 1 или 2 бройки да се състезават със най-върховата кола на всички времена Бугати, която е в серийно производство от 10 г. вече!
  • #3
    44 rate up comment 26 rate down comment
    Anonymous ( преди 10 години )
    Да Явно от фолксваген плащат яко за да стои техния рекорд!