IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изцяло нов Aygo пристига в Женева

Мъникът на Toyota ще стъпи на пазара в Европа през пролетта

Изцяло нов Aygo пристига в Женева

Основната премиера на щанда на Toyota в Женева ще бъде на новото поколение Aygo. Най-достъпният модел в гамата на марката е преминал през пълно обновяване и ще стъпи на пазара в Европа тази пролет.
Изцяло нов Aygo пристига в Женева
Снимка: Toyota

Към момента няма подробна информация за колата, като се знае, че става въпрос за напълно нов модел. Той е изграден на нова платформа, разполага с нови двигатели и изцяло нов дизайн, носещ името „J-Playful”, се казва в съобщението от компанията.

"Исках да създам автомобил, който да изпъква по японски в тълпата, за да грабне въображението на клиентите в цяла Европа. Оставих се да бъда вдъхновен от културата на младежите в Япония“, споделя Давид Тере, главен инженер на модела.

Според непотвърдена от Toyota информация новото поколение Aygo ще разполага само с бензинови двигатели, които покриват нормата Евро6. Дизелови агрегати няма да получат и сходните модели Peugeot 108 и Citroën C1, които PSA и Toyota разработват и произвеждат съвместно.

Aygo ще бъде наличен във версии с 3 и 5 врати, като се очаква и открита модификация, създадена по примера на Peugeot 108 TOP!.

Всички подробности ще бъдат разкрити на 4-ти март, когато автосалон Женева 2014 отваря врати за пресата.

 

Тагове: toyota aygo
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Pepino358 ( преди 10 години )
    Вие красива тойота виждали ли сте бе ? Технологична и здрава да, но никога красива :)
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това май ще е доста красиво. А и младежки ориентирано.
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Силуета на снимката изглежда невероятно.Предполагам новото Айго ще бъде пазарен хит.Интересни са ми двигателите,които ще се предлагат.И там ще има приятни изненади със сигурност.Преди години Тойота никак не ми харесваха,като визия,но новата им линия е страхотна и са намерили верният път.Дано продължават да правят все така надеждни и икономични коли и винаги ще са 1 в света.Надявах се да пуснат и хибрид,но пък нали има Ярис-хибрид и може би за това.