IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Швейцарци показаха автономна кола с домашно кино и кафеварка

Концептът XchangE e дело на компанията Rinspeed

Швейцарци показаха автономна кола с домашно кино и кафеварка

Впечатляващ концепт показа швейцарската компания Rinspeed. Машината носи названието XchangE и ще дебютира пред публика на автосалона в Женева през март. Тя е построена на базата на електрическия Tesla Model S и демонстрира най-високите съвременни технологии.
Швейцарци показаха автономна кола с домашно кино и кафеварка
Главната особеност на машината е, че воланът може да се прехвърля от шофьора към спътника му и обратно. При необходимост и двамата могат да се откажат от кормилото, тъй като автомобилът притежава способността да се придвижва на автономен режим.

Салонът на XchangE е натъпкан с всевъзможни екрани и дисплеи. Най-големият от тях е с широчина 1.20 метра и заема целия преден панел, като обединява функциите на приборен панел и на екран на мултимедийната система Harman. Под него са закрепени два таблета, като на един от тях излиза карта на местността, в която се движи автомобила.
Швейцарци показаха автономна кола с домашно кино и кафеварка
Отзад е разположен 32-инчов екран, който при смъкване на задните седалки превръща салона на автомобила в домашно кино. За това "помагат" и предните седалки, които могат да се въртят на 360 градуса. И всички тези трансформации могат да се извършват по време на движение, докато колата се движи напълно сама.

На предния панел Rinspeed XchangE има специално приспособление за навиване на ръчни часовници. А между седалките е поставена и пълноценна кафеварка.

Снимки: Rinspeed

Тагове: rinspeed xchange rinspeed
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Митко ( преди 10 години )
    Замислих се как ли би било на път за морето да си пийнеш прясно кафе в колата, после да гледаш филм, после да ти "свирнат на тромпета"... и си там!Ми би ми харесало, ***! :)
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    naskoro vidqh i seqh na jivo v tesla model S i mi se struva podigravka da se opitva6 da napravi6 ot luxury sedan techno karavana...za varnenskite dupki sum saglasen!a tesla-ta e super qka na jivo, ima ogromen display na dashbard-a!gledaite film4eto na NG ot torrentite... no price tag 118k usd...
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    някой ( преди 10 години )
    хаха първия коментар за Варна ме разсмя истински. Абсолютно подкрепям! Ососбено сега с дупките, които са зейнали в началото на моста и булевардите, които скоро не са правени ...аз съм с къп холдър излизащ от централната конзола и си признавам, че дори с такъв не си е оферта да шофираш из Варна ... Колкото по статията, Rinspeed наистина са добри и доста крайни в идеите си, но тази кола е доста по-красива от Тесла-та, но да е по-нормална от вътре ... тази ми е много хард с тия чудесии
  • #3
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тая кола парно няма ли та са се загърнали с тез фанели?
  • #2
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Добре, че са го направили швейцарци, а не французи щото може да се халосаш безметежно докато гледаш персоналното автокино.Приспособлението за навиване на ръчни часовници го искам.Имам един стар руски...
  • #1
    26 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да дойдат да го покарат във Варна с кафеварката и кафето, е така както са с белите дрешки.