IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Golf вече в продажба

Цените в Германия започват от 34 900 евро

Електрическият Golf вече в продажба

Германската компания Volkswagen обяви официално старта на продажбите на електрическата версия на новото поколение Golf. Моделът се нарича e-Golf, като на пазара в Германия е наличен на цени от 34 900 евро.
Електрическият Golf вече в продажба
"Най-успешният и най-популярен европейски автомобил вече разполага с напълно електрическа версия", се казва в съобщението от Volkswagen. Екологичният модел е оборудван с напълно електрическо задвижване и се предлага единствено във версия с 5 врати.

Силовият агрегат на Volkswagen e-Golf предлага мощност от 115 к.с. и 270 Нм, които позволяват ускорение от място до 100 км/час за 10.4 сек. Спринтът 0-60 км/час отнема 4.2 сек. Максималната скорост на движение не се споменава в прессъобщението, но пък става ясно, че с едно зареждане моделът може да измине между 130 и 190 км.

Volkswagen предлага гаранция от 8 години или 160 000 км. за батерията на e-Golf. Според изчисленията на компанията, които са правени според цените на пазара на Германия, моделът изминава 100 км. пробег с по-малко от 7 лв.
Електрическият Golf вече в продажба
Новият e-Golf е вече наличен за клиентите на марката в Германия. Цените стартират от 34 900 евро, като в базовото оборудване на модела са включени не малко екстри - подравяне на предното стъкло, мощна аудиосистема, LED светлини, алуминиеви джанти, гуми с ниско съпротивление при търкаляне, автоматичен климатик и др.

Всички подробности за e-Golf ще бъдат разкрити в началото на март по време на автосалона в Женева.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #4
    17 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Звучи ми като все едно че некадърните шваби направили топ смартфон с Андройд.Или пък са на първо място в света по пройзводство на лаптопи.Германчета произвеждайте си биричката не се набутвайте при модерните технологии.
  • #3
    21 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хахахахахха,леле майко дръж ме да не падна.Това нещо най-вероятно няма да види бял свят.Топ селската чалгарска марка и тя разбирала от ел.автомобили.Голям смях ще падне с това техническо недоразумение.Може би ще бъде с батерии по 1,5 волта.
  • #2
    29 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Алелуя, най-накрая и в Германия ще вкарат големи облекчения за ел. автомобили вече. Нека сега само някой сериозен журлист направи истински тест на системите за зареждане и на пробега, динамиката и всичко, за да се покаже, че евентуално и VW могат да направят електричка - 10тина години след конкУренцията.
  • #1
    31 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    "Най-успешният и най-популярен европейски автомобил вече разполага с напълно електрическа версия", се казва в съобщението от Volkswagen. - ГОЛЯМ ВИЦ, ЧЕСТНО!!!