IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW-то сред автомобилите с предно задвижване

Германската компания представи модела 2-Series Active Tourer

BMW-то сред автомобилите с предно задвижване

BMW разкри снимки и информация за своя първи модел с предно предаване. Това е 2-Series Active Tourer, чиято премиера пред публика ще се състои в началото на март по време на автосалона в Женева.
BMW-то сред автомобилите с предно задвижване
Новото BMW 2-Series Active Tourer, което беше загатнато с концепцията Active Tourer, не е подлагано на сериозни промени, като се отличава с всички типични за моделите на марката черти - бъбрековидна решетка, предни светлини с двойни рингове, ориентиран към водача салон, къси надвеси и т.н. Има обаче една основна разлика - 2-Series Active Tourer разполага със задвижване към предния мост, което го отличава от всяко друго BMW.

Новият модел е сравнително компактен - дължината му е 4 342 мм, широчина 1 800 мм, височина 1 555 мм, а междуосието - 2 670 мм, но обещава значителна функционалност. Предната седалка до водача, например, може да бъде сгъвана, а в интериора са разположени множество ниши за съхранение на малки предмети. Позицията на седене е сравнително висока, като целта е по-добър обзор при движение в градски условия.

Багажникът на новото BMW предлага вместимост от 468 до 1 510 л., като разполага със сгъваема в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка. Освен това, задната седалка може да се регулира надлъжно, като в зависимост от нуждите може да се повиши мястото за коленете или вместимостта на багажника. Задната врата може да бъде поръчана с автоматично отваряне/затваряне или може да се управлява с жестове с помощта на Smart Opener.
BMW-то сред автомобилите с предно задвижване
При въвеждането на пазара на новото BMW 2-Series Active Tourer то ще се предлага с избор от 3- и 4-цилиндрови двигатели. Те са монтирани напречно, оборудвани са с технология BMW TwinPower Turbo и отговарят на нормата за вредни емисии EU6.

Версията BMW 218i Active Tourer разполага с 1.5-литров двигател с мощност 136 к.с., който се появява за първи път на пазара. Разходът на гориво в града е 6.1 л/100 км., а в комбиниран цикъл - 4.9 л/100 км. Вредните емисии CO2 са 115 г/км. Ускорението от място до 100 км/час отнема 9.3 сек., а максималната скорост на движение достига 200 км/час.

Върховият модел при въвеждането на пазара ще бъде BMW 225i Active Tourer (разход на гориво градски/ извънградски/ комбиниран: 7,6/ 5,0/  6,0 л/ 100 км; CO2 емисии: 139 г/ км). Той предлага 231 к.с., ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.8 сек. и развива максимални 235 км/ч.

Дизеловото предложение - BMW 218d Active Tourer (разход на гориво градски/извънградски/среден: 5,0/ 3,6/ 4,1 л/ 100 км; CO2 емисии: 109 г/ км), се задвижва от четирицилиндров двигател с мощност 150 к.с. и 330 Нм. Той ускорява от 0 до 100 км/час за 8,9 сек. и има максималната скорост от 205 км/ч.
BMW-то сред автомобилите с предно задвижване
Новият модел ще може да се поръчва с типичния за марката спортен М пакет. Налични са и две допълнителни линии на оборудване - Sport и Luxury. Асистиращите системи и информационните и развлекателни функции на BMW ConnectedDrive също присъстват при BMW 2-Series Active Tourer. Предлага се дори Head-Up дисплей.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #10
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Slav78 ( преди 10 години )
    За добрия ездзч коня не е от значение.
  • #9
    9 rate up comment 3 rate down comment
    DS ( преди 10 години )
    И старата А класа беше с предно :) ... МБ правят от край време автомобили с предно предаване ;)
  • #8
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    MB се справиха далеч по добре в дизайна на първия си автомобил с предно _ новата а класа .
  • #7
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тя тази зима 2 седмици вече. Много ми е забавно как се вдига самочувствието на разни 4х4 джигити в този двуседмичен период. През другата част от годината отбиват в ляво да не пречат.
  • #6
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това ще е единственото което ще може да се кара зимата
  • #5
    22 rate up comment 3 rate down comment
    bmw e60 ( преди 10 години )
    Който не му харесва ван с предно да не си купува. Да си купи M5 той няма да е с предно скоро - гарантирано.
  • #4
    22 rate up comment 6 rate down comment
    FX35 ( преди 10 години )
    @Пластмаса!Те и в момента създават коли за удоволствие и никога не са спирали да ги предлагат и не разбирам как едното пречи на другото. Варианта, за който ти говориш, е БМВ да предлагат автомобили само с големи, атмосферни двигатели, задно и М-серия. Това ако се случи БМВ ще се превърне в бутикова фирма, печалбите ще са смехотворни и дори след 15 години малко хора ще могат да си ги позволят. Също като Порше - факта, че има Кайен дизел, не означава, че 911 не е един от най-добрите на планетата.
  • #3
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Защо така ги нареждате? Имам познат, който не си купи Ford S-max, защото нямал тази и онази екстра. Човека накрая си взем БМВ 5. Сега в момента кара Инфинити и каза, че му липсва автоматичното прибиране на вратите и още какво беше. Няма лошо БМВ да правят такива автомобили! Ако сте богат и жена ви трябва да кара децата до училище, няма ли да и купите такова БМВ? Мерцедес как имат Б-клас? И гледам доста семейни хора си го купуват!
  • #2
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Пластамаса! ( преди 10 години )
    Доживях да видя БМВ да правят ВАН с предно...и като се замисля че преди 15 години...правеха наистина коли...коли които да доставят удоволствие...сега..важното е накрая да са 1 по приходи!!!!!
  • #1
    19 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 10 години )
    очакваме скоро пикап с предно от бмв,нали да се увеличат продажбите с двигател на пежо(1.6) ..... :)