IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представи S1 и S1 Sportback

Най-малките спортисти на компанията разполагат с мощност от 231 к.с.

Audi представи S1 и S1 Sportback

Германският производител Audi разкри официално моделите S1 и S1 Sportback. Най-малките спортни автомобили на марката разполагат с мощност от 231 к.с. и ще бъдат представени пред публика по време на автомобилното изложение в Женева.
Audi представи S1 и S1 Sportback
Audi S1 Sportback. Снимка: Audi

Както съобщихме по-рано днес, Audi S1 и S1 Sportback се задвижват от 2.0-литровия турбо-мотор, който познаваме от модела S3. При новите машини мощността на агрегата е редуцирана до 231 к.с. и 370 Нм, като се предава към пътя посредством системата за задвижване на четирите колела quattro.

Комбинацията от ниско общо тегло, висока мощност и 4х4 задвижване гарантира на мъниците спринт от място до 100 км/час за по-малко от 6 секунди. При тривратия S1 дисциплината изисква 5.8 секунди, а при S1 Sportback, който има 5 врати, ускорението отнема 5.9 секунди. Мъниците развиват и сериозна максимална скорост - 250 км/час.

Средното потребление на гориво също заслужава внимание. При S1 разходът е 7.0 л/100 км, а при S1 Sportback - 7.1 л/100 км, сочи информацията от Audi.
Audi представи S1 и S1 Sportback
Audi S1. Снимка: Audi

В стандартното оборудване на моделите са включени 17-инчови джанти с гуми 215/40 R17, но срещу доплащане се предлагат джанти с размер 18 инча, които са обути с гуми с размер 225/35 R18. Audi S1 и S1 Sportback разполагат също така с ксенонови предни светлини, задни LED светлини, отличителен бодикит, спортна спирачна система, спортни седалки, педали от неръждаема стомана и др.

Продажбите на най-малките спортисти на Audi ще стартират през втората половина на годината. Цените в Германия започват от 29 950 евро за S1 и от 30 800 евро за S1 Sportback.

0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 10 години )
    Бруте и ти ли? - БРУТАЛЕН!
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Точно щото е Алуди, затова може да се очакват чудеса на недоразуменията!
  • #15
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Споко това не е Тойота да не работи нищо в колата. Това е Ауди. Тойота-Лексус имат специален годишен бюджет от няколко милиарда долара заделен, за мащабните сервизни акции, както и за милионите клиенти на Тойота-Лексус, които всяка година ги съдят, защото са им пробутали калпавата си продукция. Тази година олекнаха с 2,6 милиарда долара от глоби и обезщетения. Аз не зним дали този под мен е карал Лексус, но в САЩ, които са карали, съдят Тойота. Така, че явно Лексуса хич не е стока.
  • #14
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Drag ( преди 10 години )
    До анонимния *** по-долу: приятел, ти кога последно си карал лексус, че ни обясняваш как нищо не работи работи в колата? Кой знае на какъв таралясник се качваш всяка сутрин и си мислиш че всички с по-хубави коли имат твоите проблеми...
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    1 ( преди 10 години )
    Ми ако и от Соцваген трябваше да са стриктни и да отстраняват всички дефекти от колите си нямаше да им е рентабилно и трбяваше да връщат пари. Ама споко бе, тяхния балон се спука и сега като ги осъдят ще платят доста повече от Тойота.. :) Пък и Тойота нямат държавна издръжка щото могат да се издържат само, не реват като Ваген груп за държавни помощи постоянно. Така ,че за сега си карайте ръждивите 3-ки щото много скоро ще се обезценят китайските 7-ци и ще си ги купите да ги ремонтирате вкъщи.:)
  • #12
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Споко това не е Тойота да не работи нищо в колата. Това е Ауди. Тойота-Лексус имат специален годишен бюджет от няколко милиарда долара заделен, за мащабните сервизни акции, както и за милионите клиенти на Тойота-Лексус, които всяка година ги съдят, защото са им пробутали калпавата си продукция.
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Das Super! Препоръчано от АДАК!
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    1 ( преди 10 години )
    Все по грозни и все по калпави.. Маде би Соцваген.. :D Първо ще разтегне верига, след това ще повреди скоростите и накрая ще счупи турбина.. Междувременно след 10000км салона му ще прилича на готически стол. :D И нито една екстра няма да работи.. :)
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Eeee,goliama rabota e tova malko biju
  • #8
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това онова,ама не се сещам японски конглокент, даже доста от по-мощните ще се окажат по-бавни. Може и малко по-тихо от страна на другите фенове.