IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover готви радикални промени в дизайна на Defender

В компанията планират поне 100 000 продажби годишно от този модел

Land Rover готви радикални промени в дизайна на Defender

Главният дизайнер на Land Rover и Range Rover Джери Макговърн обяви, че компанията му готви радикални промени във външния вид на модела Defender. Целта е той да стане по-съвременен и да привлече по-широк кръг потенциални клиенти. Очаква се машината да прилича до голяма степен на показания преди 2 години Defender Concept 100 (на снимката).
Land Rover готви радикални промени в дизайна на Defender
В интервю за Shropshire Star Макговърн разкри, че следващото поколение на Land Rover Defender ще се появи на пазара след 2 години. По думите на дизайнера, в момента от модела се продават около 20 000 бройки годишно, но в компанията планират тази цифра да нарасне значително.

„Създадохме бизнес план и сме наясно, че за да го осъществим, трябва да променим „лицето” на модела – обясни Макговърн. Целта ни е да продаваме поне 100 000 единици на година и затова трябва да поработим сериозно върху външния му вид, за да можем да привлечем нови клиенти. Наясно сме, че поемаме сериозен риск, тъй като сегашният Defender никога не се е продавал заради дизайна си, който почти не се е променил през годините”.

Дизайнерът допълва, че новият Defender вероятно няма да се хареса на хората с традиционни разбирания, но те ще трябва да се примирят с рзличния му външен вид. Все пак в Land Rover ще се опитат да запазят и част от старите елементи, като един от тях ще бъде резервното колело, поставено на задната врата.

„Целта ни е моделът да стане не само по-красив, но и по-аеродинамичен и съответно по-икономичен. Имаме още две години, за да се справим с това. В същото време машината ще трябва да запази и своите основни качества – функционалност и надеждност, които са съчетани с висока проходимост”, добавиМакГовърн.

Снимка: Shropshire Star
 

Тагове: land rover defender
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    За да си остане ДЖИП, а не СУВ- (транспортно средство със спортно приложение) трябва да бъде оборудвано с с-мата торсен. А за тази цел да изтичат до Тойота, че тя държи патента:)
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ще превърнат една легендарна офроуд машина в поредния паркетник! От сега виждам промените. Навсякъде където може слагат евтина китайска пластмаса, целите мостове се заменят с независимо окачване, независимото шаси го заменят със вградено, наблъскват една камара ненужна електроника и ненужни екстри само да за осложнят автомобила, и да му вдигнат цената.