IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot работи по конкурент на Mercedes CLA

Четиривратото купе ще приеме двигателите на новото 308

Peugeot работи по конкурент на Mercedes CLA

По последна информация Peugeot работи по нов Coupe автомобил с четири врати - 408 GT, пише британското издание Auto Express. Предполага се, че новият модел ще си съперничи с Mercedes CLA, когато излезе на пазара през 2016 г.
Peugeot работи по конкурент на Mercedes CLA
Колата ще бъде базирана на EMP2 платформата на французите, а интериорът ще бъде доста сходен с този на новото Peugeot 308, но ще бъде изпълнен с по-висококачествени материали. Отвън колата ще бъде по-широка, по-ниска и по-висока от 308, а екстериорът ще бъде агресивен, за което свидетелства и тийзърът (на снимката).

Концептуалният модел би трябвало да се появи на автомобилното изложение в Пекин, което ще се проведе в края на април.

Двигателната гама най-вероятно ще бъде пренесена директно от 308, така че очакваме бензинови мотори с работен обем между 1.2 и 1.6 литра с мощност от 128 до 168 к.с. Дизеловите двигатели ще имат работен обем от 1.6 и 2.0 литра и ще предлагат съответно 118 и 178 к.с.

Peugeot работи и по кросоувъра 6008, както и по флагмански седан, който ще се казва 608 и ще се появи през 2017 г., пише още британската преса.

Снимка: Peugeot

0 от 500