IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata разкри два нови модела

Седанът ZEST и хечбекът BOLT ще се предлагат с избор от 2 мотора

Tata разкри два нови модела

В рамките на автомобилния салон в Ню Делхи (Индия) местната компания Tata Motors представи наведнъж два нови модела – компактният седан ZEST и хечбекът BOLT.
Tata разкри два нови модела
И двата модела са замислени като „глобални” и са оформени в новия фирмен стил на Tata – Design Next. Върху тях са работили цели три дизайнерски студиа на индийския производител – местното подразделение в град Пуне, английското в Ковънтри и италианското в Торино.

Машините ще се предлагат с 1.2-литров бензинов турбо-мотор Revotron с 4 цилиндъра. Той развива 85 к.с. при 5000 об/мин. и 140 Нм въртящ момент, достъпен в диапазона от 1750 до 3000 об/мин. Дизеловата версия ще разчита на 1.3-литров Quadrajet от Fiat. Той развива 90 к.с. при 4000 об/мин. и 200 Нм въртящ момент. Скоростната кутия и при двата двигателя е автоматизирана ръчна с 5 степени.
Tata разкри два нови модела
Размерите на ZEST са 3995 мм дължина, 1695 мм широчина и 1570 мм височина, а теглото – 1106 кг. В основата на седана, както и на хечбека BOLT, е платформата Tata X1.

Сред екстрите на борда присъстват 5-инчов чувствителен на допир дисплей, чрез който се командват навигацията и инфо-развлекателната система, серво управление, което променя настройки си в зависимост от скоростта на движение и др.

Снимки: Tata

0 от 500