IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа глобален седан

Моделът Figo е разработен за пазарите в развиващите се страни

Ford показа глобален седан

Компанията Ford представи концептуален модел, който представлява предвестник на бъдещ компактен седан на автомобилния производител. Премиерата на новия глобален модел на марката, носещ името Figo, се състоя на изложението в Ню Делхи, Индия.
Ford показа глобален седан
Автомобилът е разработен за пазарите в развиващите се страни. Дизайнът му е в стила на настоящата глобална дизайнерска концепция на Ford, а каросерията е съобразена с данни, получени от изпитания в аеродинамичен тунел. Това, според инженерите на компанията, позволява да се намали разхода на гориво и да се подобри шумоизолацията в купето.
Ford показа глобален седан
От Ford обърнаха специално внимание на огледалата на прототипа, които са създадени „за намаляване на стреса у шофьора при движение в силен трафик”. Тяхната конструкция е така направена, че намалява възможността за повреда, дори ако бъдат закачени от съседната кола в трафика.
Ford показа глобален седан
Засега няма сведения на какви двигатели ще разчита серийната версия на Figo, но според изданието Autocar това ще бъдат бензинови мотори с обем до 1.5 литра. Сред тях е 1.0-литров EcoBoost, но без турбина, който развива 80 к.с.
Ford показа глобален седан
Моделът трябва да се появи на пазара през лятото на 2015 г.

Снимки: Ford
 

Тагове: ford figo concept
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Чухме вече. Може ли по-тихо?
  • #5
    1 rate up comment 4 rate down comment
    НАРОДЕН ( преди 10 години )
    ТЯ ТАЯ ФОРДЕЛА КАТО ЛАДА КАЛИНА БЕ...ФОРД НАУЧИХА ЛИ СЕ ДА РАБОТЯТ ЗИМАТА ЗАЩОТО *** ОЩЕ НЕ СА СЕ НАУЧИЛИ...
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Какво да ми харесва? Нито ще я продават тук, нито мисля да си я купувам. Отзад ми мяза на Мазда 121. В крайна сметка всички автомобили за третия свят са с подобен дизайн. Нищо ново. А под името Figo Форд продава в Индия стария модел на Фиеста. Както и Дачия продава в Русия не Дачия, а Рено. Побъркан свят.
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Хенри - Бай Форд ( преди 10 години )
    Страхотна кола за ниския клас! Качество, икономичност и практичност в малък седан + доказан производител на коли като Форд. Все пак от тази марка се учеха останалите производители да правят коли!
  • #2
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Трябва да си голям фен на марката като бъчваря че да ти хареса тази табуретка.
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    187 ( преди 10 години )
    figo - с тва име ще се харчи като топъл хляб в русия, много умно :)