IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan превръща IDx в най-достъпния си спортен модел

В Детройт японците показаха и версията Nismo на концепта

Nissan превръща IDx в най-достъпния си спортен модел

Концептуалният Nissan IDx, създаден от японския производител с помощта на група млади и независими дизайнери, бе показан за първи път на изложението в Токио през миналата година. Сега в Детройт от Nissan обявиха какво да очакваме от модела за бъдеще.
Nissan превръща IDx в най-достъпния си спортен модел
IDx Freeflow и IDx Nismo. Снимка: Nissan

В японската столица Nissan IDx се появи в две версии – традиционната Freeflow и „напомпаната” IDx Nismo. Тогава се предполагаше, че машините ще си останат само дизайнерски експеримент, но в Детройт вицепрезидентът на Nissan Анди Палмър разкри, че е напълно възможно автомобилът да се появи в серийно производство.

„Реакцията на потенциалните ни клиенти от появата на двата концепта бе толкова емоционална, че започнахме да се замисляме за пускането им в серия – обясни Палмър пред Autocar. – Според нас серийната версия на IDx може да бъде най-достъпният като цена спортен модел на Nissan. С модела ще се опитаме да привлечем младата аудитория и по-точно именно това поколение, което участва в разработката на Nissan IDx.”

Самият модел е доста компактен, като дължината му не превишава 4.1 метра. Стандартната версия на серийния Nissan IDx ще разчита на мотори с обем от 1.2 до 1.5 литра, докато модификацията, разработена от подразделението Nismo ще получи 1.6-литров двигател и 6-степенна механична скоростна кутия.

Все още няма яснота кога ще бъдат реализирани плановете на Nissan за подобен автомобил, ако все пак се вземе решение за пускането му в серия. Според Autocar, на пазара той ще може да се появи най-рано след 5 години.
 

Тагове: nissan idx
0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    VANKATA ( преди 10 години )
    Скоро ще има и 800 кубика в спортен автомобил хи хи хи хи
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    EmoXide ( преди 10 години )
    Споко, не се тревожете за дизайна на крайните продукти, така или инак няма да се появят на пътя преди 2018-та. До тогава много вода ще изтече и вероятно няма да са това което виждаме. Предполагаемо, дизайнът ще бъде радикално освежен според дизайнерския език на марката към 2017-2018-та година и е съвсем вероятно, да нямат общо с тези цигарени кутийки, на картинките. По-скоро концепцията за малки и олекотени купета с форсирани микро двигатели ще е ядрото на проекта... Така мисля аз.
  • #8
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    супер е! много точно са хванали духа на 510ката и 2000 GT-R
  • #7
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ако тия ръбати колички на снимката не бяха с ЛЕД светлините на ВАГ щяха да приличат на ФИАТ-125 от 70-те години! Е това са пенсионерските Нисани, които уж щели да идват от бъдещето! Нещо са се объркали, ама много!
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    чукундур ( преди 10 години )
    И аз не съм фен на малките моторчета и на downsizing-а, но като имаш в предвид, че ПСА извадиха 270 кс от 1.6, смятай НИСМО какво ще направят с 1.6 мотора. Да не мислите, че ще бъдат 1,2 80 коня или 1,5 100 кс хехех...едвали
  • #5
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    hahahahaha вагенското фенче отново изригва - хахахаххахахахахахахахаха - НИСАН Разцепва пенсионерските вагени - хахахахахаахахаха!!!!
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    raptor ( преди 10 години )
    Obqvili sa voina na vuzduha s tiq rubati gluposti! Nqkuv melanj mejdu 80te i 2030ta... Koi gi rodi?
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    187 ( преди 10 години )
    супер е, най - накрая нещо различно. анонимен - на вкус и цвет - товарищи нет. в 21 век 1.5 литровите двигатели вадят над 200 коня.
  • #2
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Изглежда потресаващо отвратително. И какво е това заглавие? "Nissan превръща IDx в най-достъпния си спортен модел" при положение, че "Nissan IDx ще разчита на мотори с обем от 1.2 до 1.5 литра" Това ако са им спортните модели, не искам да си представям обикновенните им модели.
  • #1
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Александр Макаронски ( преди 10 години )
    Прилича на скайлайн 2000GT-X от 70те. Страхотен дизайн.