IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac представи купето ATS

Американският конкурент на германските премиум купета излиза на пазара през лятото

Cadillac представи купето ATS

Американският автомобилен концерн Cadillac представи по време на изложението в Детройт купе версията на модела ATS. Спортният автомобил ще стъпи на пазара през лятото, като ще се бори за вниманието на клиентите с германските премиум купета от този клас.
Cadillac представи купето ATS
Новият Cadillac ATS Coupe е построен на базата на седана ATS, който носи титлата "Най-добър автомобил на Северна Америка 2013". Седанът вече бе отличен от автомобилните критици за прецизното си управление, комфортно окачване и динамични двигатели. При версията Coupe характеристики са издигнати на още по-високо ниво, става ясно от официалната информация.

Cadillac ATS Coupe може да се похвали със същото междуосие като седна - 2 775 мм, както и с отлично разпределение на масите между двата моста в съотношение 50 / 50. Моделът разполага също така със спирачна система Brembo и аеродинамични елементи под пода на купето.

За любителите на по-спортното усещане се предлагат редица опционални компоненти - регулируемо спортно окачване, Magnetic Ride Control, диференциал с ограничено приплъзване, спортна охладителна система за двигателя и 18-инчови джанти със спортни летни гуми.

Що се отнася до задвижването, новият Cadillac ATS Coupe излиза на пазара с избор от два бензинови двигателя. Базов е 2.0-литровия турбо агрегат с четири цилиндъра, доставящ 272 к.с. и 400 Нм. По-мощният е V6 с обем 3.6 литра и доставя 321 к.с. и 373 Нм. И двата двигателя се оборудват с 6-степенни ръчна или автоматична скоростни кутии. Стандартното задвижване е към задните колела, а като опция се предлага AWD.
Cadillac представи купето ATS
По отношение на дизайна, купето ATS е почти аналогично с представения през 2012 година седан. Разлики обаче не липсват, като се изразяват най-вече в предните фарове, броните, решетката на радиатора и линията на покрива. Като цяло ATS Coupe залага на консервативен и изтънчен дизайн, който е отличителна черта на моделите на Cadillac.

Снимки на интериора към момента не са разпространени, но от съобщението от компанията става ясно, че Cadillac ATS Coupe е оборудван с кожен салон и алуминиеви, карбонови или дървени декоративни елементи. Аудиосистемата Bose пък разполага със записани звуци от двигател, които "увеличават тръпката зад волана".

"Cadillac ATS Coupe е естествена стъпка в развитието на марката. Това е изключителен американски автомобил, доставящ спортно и изтънчено усещане при шофиране, който е способен да се конкурира с най-доброто в света", казват производителите.

Новият ATS Coupe ще стъпи на пазара в САЩ през лятото. Цените ще бъдат обявени непосредствено преди това.

Снимки: Cadillac

0 от 500