IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz разкри GLA 45 AMG

Кросовърът ускорява от 0 до 100 км/час за 4.8 сек.

Mercedes-Benz разкри GLA 45 AMG

Германската автомобилна компания Mercedes-Benz разкри най-бързата версия на своя компактен кросовър GLA. Моделът носи името GLA 45 AMG и бе представен официално в интернет преди премиерата си пред публика, която е насрочена за изложението в Детройт.
Mercedes-Benz разкри GLA 45 AMG
От първите официални снимки се вижда, че серийният GLA 45 AMG е почти аналогичен с концепцията, която видяхме в Лос Анджелис през ноември. Моделът демонстрира динамична визия, която е подсигурена от цялостен бодикит, включващ нови брони, прагове, решетка на радиатора и джанти с размер 19 инча. Интериорът е създаден в унисон, като предлага спортни кожени седалки, уникален волан и педали от неръждаема стомана.

Задвижването е поверено на познатия от A 45 AMG и CLA 45 AMG двигател. Той е 2.0-литров, има четири цилиндъра и покрива нормите на стандарта Евро 6. Мощността му достига 360 к.с. и 450 Нм, като се предава към четирите колела посредством автоматична AMG SPEEDSHIFT DCT трансмисия със 7 предавки.
Mercedes-Benz разкри GLA 45 AMG
Компактният проходим спортист е способен на ускорение от място до 100 км/час за впечатляващите 4.6 сек. Максималната му скорост е ограничена по електронен път на 250 км/час. Добро впечатление прави и разходът на гориво, който според Mercedes-Benz е само 7.5 л/100 км. в смесен цикъл. Нивата на вредни емисии са 175 гр/км.

Mercedes-Benz GLA 45 AMG е оборудван стандартно със спортна изпускателна система с четири крайни тръби, спортно окачване AMG и спортна спирачна система.

Подробности за пазарната премиера и цените на модела ще бъдат разкрити следващата седмица по време на салона в Детройт, САЩ.

Снимки: Mercedes

0 от 500
  • #20
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до КК ( преди 10 години )
    Колега, трябва да си помислиш ти като цяло..и 3-те изброени, поддръжката не им е от най-евтините...но Авенсиса е модел 2009 - ти ще вземеш фейслифта (което е добре от гледна точка на това, че ако е имало дефекти при фейслифра всичко е изчистено) Пасата още няма фейслифт (може и да греша) а Маздата е нов модел, който ще е актуален още поне 4 г. ... аз бих взел Маздата (ако трябваше да избирам между тези 3 марки)
  • #19
    7 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 10 години )
    Много добро !! Така като го гледам е на базата на А-клас и се явява премиум вариант в сегмента на Мока,Тракс, и урудливия Жук :)) Още не мога да повярвам че мерц са способни да създадът автомобили предизвикващи емоции :)Ноо уви фактите говорят красноречиво ! В новите им модели има нещо италианско..загърби ли са малко практичността и строгостта и са дали воля на изящната и агресивна линия По принцип БМВ са ми фаворити в този клас но със новата А,Ц класа и този малак СУВ мога да кажа смо едно -БМВ да го духат с грозните си Х1-3 и Първа серия....явно когато си на върха губиш творческият си подем желанието да експеремнтираш за да създадеш нещо по добро :)))
  • #18
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Rosskooo ( преди 10 години )
    Взимай Мондеото,ако искаш евтина поддръжка(в сравнение с Пасата).Иначе карал съм 2-3 пъти 6-цата на приятел,но не мога да ти кажа кой знае колко за това време прекарано в нея,освен че го има онова приятно усещане за нелоша изработка на купето.А и не изглежда скучно като Пасата.
  • #17
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Пора ( преди 10 години )
    До ККНито една от изброените - насочи се по възможност към други коли...
  • #16
    5 rate up comment 2 rate down comment
    КК ( преди 10 години )
    Колеги, имам дилема. Давайте съвети за покупка на нова кола. Пасат, Мазда 6 или Авенсис, всички комби и дизел. Цените са сходни +/-2000лв, а може и нещо друго, нямам мнение за Мондео. Мерси предварително
  • #15
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Мерцедес е най-скапаната марка в света. Смених няколко докато се убедя че това е мапка за трошки. Деня в който Мерцедес направят двигател, който достигне 50000км. Без двигателя и скоростната кутия да са минали основен ремонт, ще има празници в Германия и новогодишна заря по случай чудото.
  • #14
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Moderator4eto ot 30.12.2013 ne si li puknalo o6te mama ti govniana i *** da ebaaassss
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Tovaako e SUV,zna4i Q3 e tank,a X1 TIR
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    То по тая логика човек не трябва и да носи черно или златен синджир защото мутрите ги носят...като и черни очила!!
  • #11
    13 rate up comment 0 rate down comment
    fan ( преди 10 години )
    Много слабо щеше да ме интересува хорското мнение ако си купувам каквато и да е кола, та дори и такъв мерцедес. Друг е въпроса дали си струва парите...120 000 лева е тая модификация средно. От една страна е лудост да се дават такива пари точно за този "сув" от друга страна останалите фирми или изобщо не могат да предложат такава техника или цената е подобна. С две думи тая кола се купува със сърцето а не с разума.