IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Scirocco R ще получи 300 к.с.

Германците прекратиха производството на сегашната модификация

VW Scirocco R ще получи 300 к.с.

Концернът Volkswagen прекрати производството на най-мощната версия на Scirocco. Компанията обаче не се е отказала от модела, а планира на изложението в Женева през пролетта на 2014 г. да покаже фейслифт на модела, съобщава Car & Driver.
VW Scirocco R ще получи 300 к.с.
Във Volkswagen са на мнение, че е още рано за ново поколение на Scirocco. Ако се съди по шпионските снимки, показани от друго издание – WorldCarFans, промените при фейслифта ще се ограничат с нови брони и различни фарове. Именно тези части на заснетия прототип са покрити с камуфлаж.

Обновяването обаче ще окаже най-сериозно влияние именно на версията Scirocco R, която ще получи нов силов агрегат. Досега тя се предлагаше с турбо-двигател с мощност 265 к.с., но сега ще получи 2.0-литров турбо-мотор от серията EA888. С такива са снабдени VW Golf GTI и Audi S3 от последно поколение. В случая с Scirocco R мощността ще бъде 300 к.с., а максималният въртящ момент 380 Нм.

Моделът ще продължи да се произвежда на старата платформа PQ35. Модулната платформа MQB ще бъде въведена при следващото поколение на Scirocco.

Снимка: WorldCarFans

0 от 500