IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat е готов с 5-местен кросовър

Новият модел на испанците е в стила на Leon

Seat е готов с 5-местен кросовър

Компанията Seat е готова с прототип на 5-местен кросовър и дори го показа на журналисти от изданието AutoExpress. Те посетиха центъра за изследвания и нови разработки в испанското градче Мартореле, където имаха възможност да видят модела.
Seat е готов с 5-местен кросовър
На репортерите им е било забранено да снимат колата, но пък са получили достатъчно информация от домакините за това какво ще представлява тя при излизането си в серийно производство.

Първият кросовър на Seat е изграден на базата на модулната платформа на Volkswagen Group - MQB, като дължината му е 4350 мм. Дизайнът на прототипа, снабден с големи напълно светодиодни фарове, е изпълнен в стила на автомобилите от семейството Leon. От тях всъдеходът ще получи и силовите агрегати. Както и задвижването, което най-вероятно то ще бъде само към предните колела.

Към момента прототипът на всъдехода на Seat носи името Tribu, но в компанията са на мнение, че серийната му версия ще се казва другояче. Шефовете на марката също така признават, че ръководството на концерна Volkswagen все още не е дало "зелена светлина" за пускането на модела. Това се очаква да стане още следващата седмица, а кросовърът да излезе на пазара през 2016 г.

За първи път за евентуално пускане на подобна машина от страна на Volkswagen се заговори още през 2009 г., когато испанците показаха прототипа Tribu. Две години по-късно излезе и друг концептуален кросовър - IBX, чийто дизайн се очаква да бъде използван за новия модел.

Снимка: Seat

Тагове: seat ibx
0 от 500