IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus няма да падне под 30 000 долара

Японците засега остават без отговор на Mercedes-Benz CLA

Lexus няма да падне под 30 000 долара

През последните няколко месеца Mercedes-Benz сериозно укрепи позициите си на световните пазари благодарение на новото си купе с 4 врати CLA, като е напът да натрупа преднина пред конкурентите си в този сегмент. Основните причини са правилната емблема, смелият дизайн и най вече цената на  модела - 29 900 щатски долара.
Lexus няма да падне под 30 000 долара
Какво обаче правят конкурентите? BMW все още не готов с отговор на предизвикателството, докато Audi пусна своя седан А3, който е с подобна архитектура и на горе-долу същата цена. Очакваше се и Lexus да стори нещо подобно, но според вицепрезидента и главен мениджър на на компанията Джеф Бракен японският производител няма да направи такава крачка.

"Изключено е да видите модел на Lexus на цена под 30 000 долара - категоричен бе Бракен пред агенция Bloomberg. - Това може да не се хареса на мнозина, но ние нямаме намерение да вървим в тази посока. Смятаме, че евтиният разкош е само мит."

Всъщност дори снабдените с възможно най-малки екстри модели на Lexus - IS , ES и CT, струват около 30-35 000 долара, като явно това е възможно най-ниската цена, която японският производител може за предложи за свой нов автомобил.

Снимка: Lexus

0 от 500
  • #59
    17 rate up comment 0 rate down comment
    gosho do 71189 ( преди 10 години )
    Колега, и аз карах IS 300h и бих могъл да кажа, че возията е добър компромис между комфорт и спортна настройка, но определено го няма напълно гладкото возене, с което Lexus са известни. При F sport окачването е малко по-стегнато от това при останалите пакети и има допълнителен Sport S+ режим, който допълнително втвърдява нещата. А колкото до ВАГинарите и ДАЙМЛЕРИТЕ, лайковете по коментарите на хората одобряващи Lexus и дислайковете на вашите коментари са достатъчно красноречиви.
  • #58
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Хибридният ( преди 10 години )
    Айде стига измислици, батериите на хибридите карат доживот. Сума ти хора от форума на Лексус карат хибриди и никой не е сменял батерия досега, а има някои на по над 200 000 км. Мерните едници му били грешни, ами като е внос от щатите е нормално бе.
  • #57
    22 rate up comment 8 rate down comment
    До Triforce ( преди 10 години )
    Ако си вземеш пък хибрит какво те чака... Задължително ще минеш през смяна на батерии, само някакви си 6000лв. И гледай да караш редовно. Ако ходиш на почивка за повече от седмица, дай си колата на някой да я кара, защото ако 2 седмици не я кариш, трудно ще събудиш батериите, ако не си го карал месец, напрово вади нови 6000лв. за батерии, плюс още 1000лв. за маншони на полуосите, които като не караш се разхермитизират и дори може да протече масло от раздатъчната кутия. Заради скапаното ни гориво те чакат постоянни проблеми с демпферната муфа /премахваща вибрациите и правеща плавно предаването на мощноста на ДВГ-то/ въпросната муфа струва само 2000лв./. Проблеи ще имаш и с окачването по нашите пътища. А най-големия проблем е че нещо като се развали, никой не може да ти помогне и само оторозиран сервиз те спасява а там ден година храни. Свалят по 9 кожи от гърба.
  • #56
    20 rate up comment 7 rate down comment
    До Triforce ( преди 10 години )
    Такава набутка те чака с Лексуса, че от сега те съжалявам. Един приятел преди 4 години си взе Лексус ГС. Първото което го ядоса бе големия шум в купето, търкалянето на гумите се чуваше все едно са в купето а не отвън. Навигацията, менюта, мерни единици.. ооо там е ужас, забрави, просто нямаш навигация. Половината настройки на екстрите изобщо няма да разбереш как да ги направиш. Обслужване! Обслужването на Мерцедес ще ти изглежда безплатно. Зимата на сняг също забрави, задното им ужасно на сняг.
  • #55
    19 rate up comment 8 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Qponski premium s 1,8 atmosferen motor 99 konq i dizain kato na bremenna hlebarka-PO-DOBRE NE!
  • #54
    19 rate up comment 6 rate down comment
    IT ( преди 10 години )
    Всъщност до някъде си прав Дошо :))...последно време доста се поухарчих преди месец си купих апартамент за 50000 евро и сега съвсем не ми е до смяна и покупка на нови коли :))...аа и аз никога не съм твърдял че съм богат и мога да си позволя нов премиум автомобил :))Но като ценител на хубави коли не виждам една причина да дам и цент за това грозно нещо ! при положение че на пазара има етин разкошен автомобил като Мазерати Гибили примерно :) Автомобил които ще ти донесе истиснко удиоволствие от пътя, автомобил който ще привлече вниманието и на най-красивите дами, автомобил който ще те накара да се почъвстваш наистина специален :) това е премиум кар Доше :)) Аа не *** урудливо изглеждаша манга количка :)))Ааа ти селенче като имаш толкова много пари вместо да даржиш сметка на хората кой колко пари имал, паа земи си купи най- сетне един лекус бее :))) че да се успокиш и да спреш да дрънкаш глупости :))
  • #53
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Тупана ( преди 10 години )
    Какви са тия лексуси-мексуси тука??? Мерцедес Citan е премиума, номер едно премиум баничарка в света! Я да се маанете с тия префърцунени хибриди! Не трака ли един двигател и не бълва ли сажди като му дадеш газ, ич не ми го фали таа жената! Ай сиктир!
  • #52
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    По това си личи коя марка е т.н. премиум-че не прави минита, комбита, баничарки,катафалки (шутинг стар),изисканатаа марка Лексус уважава клиентите и себе. В този смисъл той не е "премиум"-с "премиум" са се самонарекли преди години немските марки заради мощните и скъпи лимузини за платежоспособни сноби.
  • #51
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Е няма такава грозна решетка като тази на Алексис! А пък Фаровета на този гейшомобил имитират очите на жена, даже са ги гримирали и имат някаква удебелена линия отдолу - отврат! С тези нежни форми, очни линии и решетка тип престилката на баба тази женствена Алексис със сигурно ще им хареса на жените, но не и на мъжете, освен ако не са като Азис!
  • #50
    18 rate up comment 1 rate down comment
    CutmasterCFS ( преди 10 години )
    батка не сравнявай с-класа с алъди де :)Пък в карйна сметка всеки да се си се вози в каквото го кефи ...Аз си правя кефа с тойота ярис... ТС., а когато искам да ми правят път по тракия селянджърите си вадя х5-та......