IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи 6-ото поколение Mustang

Моделът ще се предлага и в Европа

Ford представи 6-ото поколение Mustang

Ford официално представи модела Mustang от 6-о поколение. Легендарният автомобил, наличен като купе и кабриолет, за първи път от появата си преди 50 години ще се продава и на пазара в Европа.
Ford представи 6-ото поколение Mustang
За Стария континент са предвидени два мотора – 5.0-литров V8, който се отличава с мощност от 426 к.с. и 529 Нм въртящ момент, и 2.3-литров EcoBoost. По-малкият агрегат развива 309 к.с. и 407 Нм въртящ момент.

За пазара в САЩ за новия Mustang е предвиден още един мотор - 6-цилиндров бензинов V-образен с обем 3.7 литра. Неговата мощност е 304 к.с., а максималният въртящ момент 366 Нм. На по-късен етап този агрегат ще отстъпи мястото си на нов мотор с обем 3.5 литра.

При смяната на поколенията легендарният модел е получил и ново окачване, което е съобразено с изискванията на европейските шофьори, споделят производителите.

Интегрираната е и система, позволяваща на водача да сменя настройките на кормилното управление, а също така и реакцията на мотора при натискане на газта. Може да се променят още настройките на работата на скоростната кутия и на системата за стабилизация. Всичко това става с помощта на превключвател, разположен на централната конзола.
Ford представи 6-ото поколение Mustang
Що се отнася до дизайна, новото поколение на машината е съхранило отличителните форми на модела, но във външността му са се появили и черти от концептуалния модел Ford Evos. Сред тях са фаровете със светодиодни секции, новата решетка на радиатора и променената предна броня. В задната част приемствеността с 5-ата генерация е по-лесно забележима, въпреки че дифузьорът придава необичаен вид на колата.

Напълно нов е и интериора, който сега разчита на материали с по-високо качество, както и множество модерни системи, сред които и такава за достъп до интернет.

Версията кабриолет разчита на нов платнен покрив, който е многопластов и доставя отлична изолация от шум, студ или топлина, сочи информацията от Ford. Освен това покривът сработва двойно по-бързо от своя предшественик, като е подобрен и механизмът му за сгъване, благодарение на което той заема по-малко място от багажното отделение.
Новото поколение Mustang ще стъпи на родния пазар през 2014 година. В Европа го очакваме година по-късно. Ще има и версии с десен волан, предназначени за пазарите на Великобритания и Австралия.

Снимки: Ford

Тагове: ford mustang
0 от 500
  • #31
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    За какъв даунсайзинг говориш бе? Този модел е по-нисък, по-широк и по-дълъг.Перфектен е! :)
  • #30
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен-101 ( преди 10 години )
    -Дизайнът е "впечатляващ". -Но, за мен лично, предишната версия ми харесва много повее ! -И "трите" версии, не приличат на "масъл-кар"! -Определено, дизайнерите на този 'модел", нещо са пропуснали !
  • #29
    4 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Е, това е друга работа! На живо моделът явно изглежда по-добре, отколкото в онова дръгливо списание. някой каза, че тук нямало да има V8...a то какво се оказа? Нямало V6! Не подценявайте Форд. Отлично знаят какво искат европейците. А то в никакъв случай не е междинката V6, каквато получават доста уж премиум европейски марки. европееца иска да има възможност и за икономичен избор. Има го с Ecoboost моторите. А за предното стъкло ще кажа едно. Може да е голямо, но много уж премиум марки с малки прозорци не предлагат една простичка зимна екстра, която съществува при всеки Форд подгрявано предно стъкло. И какво като съм *** и ме виждат останалите? Нали Фордовете ми никога не се чупят. Дреме ми на оная работа кой какво мисли. И аз мисля, че майките на повечето тук са грозни, но какво ви дреме на вас като си ги харесвате?
  • #28
    12 rate up comment 11 rate down comment
    историка ( преди 10 години )
    Всички модели на Форд, имат големи предни предни прозорци, за да се вижда хубаво, кой *** ги кара. :)
  • #27
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    италианец аз говоря сериозно ,пък ти като не схващаш не съм ти виновен.и добре не бутаи.но имаш ли италянско рано или късно ще тласкаш.съдба.
  • #26
    4 rate up comment 9 rate down comment
    FOЯD ( преди 10 години )
    Щом и Кен Блок кара чудовището - FIESTA , kо да си гуворим поече!!!
  • #25
    5 rate up comment 8 rate down comment
    FOЯD ( преди 10 години )
    ИМА САМО 1 МАРКА = F-O-R-D !
  • #24
    3 rate up comment 4 rate down comment
    iskamgo ( преди 10 години )
    iskam go s badaestia DVG 3.5 V6-Turbo i 450HP!!!E togava da vidim GT-R 6te ima li nai-setne konkurent tochno v klasa si, Ne-razbira se, poneje tova e RWD ama se pak e podobna arhitektyra
  • #23
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Леле Страхотен е!!!Абсолютна класика:)
  • #22
    6 rate up comment 0 rate down comment
    АЗ ( преди 10 години )
    ...пропуснах да добавя и 4) Transit