IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

12 Nissan-а не се опънаха най-силния мъж в света

Зидрунас Савицкас записа нов световен рекорд за Книгата на рекордите Гинес

12 Nissan-а не се опънаха най-силния мъж в света

12 Nissan-а не се опънаха най-силния мъж в света
Зидрунас Савицкас, най-силният мъж в света, записа нов световен рекорд за Книгата на рекордите Гинес в категорията „Най-много издърпани от един човек автомобили“. Той изтегли 12 нови автомобила Nissan Note, чиято обща маса е 12 941 кг., съобщават от българското представителство на японската марка.

Савицкас, петкратен шампион в „Най-силният мъж в света“, смятан от мнозина за най-великия за всички времена в сериите, имаше на разположение само един опит, за да запише новия световен рекорд. Носещ специално подготвени за целта ремъци и въжета, с които бяха вързани 12-те коли, той изтегли автомобилите на разстояние пет метра, като направи това за зашеметяващите 32,9 секунди.

За информация Савицкас тежи зашеметяващите 170 кг, като е важно да се отбележи, че новият Nissan Note, независимо от по-щедрите си размери, е с 21 кг по-лек от предшественика си.
12 Nissan-а не се опънаха най-силния мъж в света
Савицкас получи официален сертификат от „Гинес“, връчен му от Джак Брокбанк, с което официално се потвърди това голямо постижение на силния мъж.

"Винаги е прекрасно да запиша нов рекорд, сега имам планове да изтегля 20 Nissan Note", заяви здравенякът.

Още за новото поколение Note

Снимки: Nissan

Тагове: nissan note
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иво ( преди 10 години )
    хубава реклама на нисан ноут, макар че като цяло количката е доста безлична :)
  • #3
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Попa с кaртечницaтa ( преди 10 години )
    Тоя сигурно не ползвa крик кaто си сменя гумaтa.
  • #2
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тоя е най-силния пауър лифтер който съм виждал. Тъй като следя световните първенства. Направо съм се изумявал с него вдига камъните на атлас като празни картонени кутии а последния камък е 170кг. това са напълно обли и хлъзгави камъни, как се вдига и задържа такова нещо е мега трудно. Зверски е силен. Въпреки, че в случая този рекорд не е много впечатляващ на фона на други които съм виждал. Като дърпане само със зъби на транспортен самолет с 10 пъти по-голямо тегло от това на тези автомобили.
  • #1
    10 rate up comment 17 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Какво чудно има , 12 картонени кашона...*** масово пренасят по-55 сгънати добре кашони на вторични суровини...