IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Mazda MX-5 ще тежи по-малко от 1 тон

Роудстърът ще получи и нови двигатели от семейството Skyactiv

Новата Mazda MX-5 ще тежи по-малко от 1 тон

Роудстърът Mazda MX-5 е толкова успешен, че попадна в книгата на рекордите Гинес като най-продаваният модел в класа си. Затова и не е никак изненадващо, че феновете на модела очакват с огромно нетърпение следващото му поколение.
Новата Mazda MX-5 ще тежи по-малко от 1 тон
Настоящото поколение на MX-5. Снимка: Mazda

Най-вероятно заради това от Mazda пускат по малко информация за автомобила. Последната е, че следващата Mazda MX-5 ще бъде доста по-лека от своя предшественик. В интервю за Automotive News мениджърът на японската компания Киоши Фудживара обяви, че теглото на роудстъра ще бъде под 1 тон. За сравнение - настоящата версия с 2.0-литров мотор тежи 1200 кг. За постигане на новия резултат инженерите залагат на свръхлеки материали за каросерията, както и на нов подход за проектирането на автомобила.

Следващата генерация на Mazda MX-5 ще получи и нови мотори от семейството Skyactiv, които също ще помогнат за снижаване на общата маса на автомобила. Японците посочват, че бензиновите двигатели от това семейство са по-икономични с около 30 % от използваните в момента. Те обаче ще се появят на модела едва през 2018 г., докато самият автомобил трябва да е готов през 2015 г.

Както е известно, следващата Mazda MX-5 е съвместен проект на японската компания и Alfa Romeo. Италианската версия на автомобила ще се продава под името Alfa Romeo Spider. Двете машини обаче ще имат едва 40 % общи технически елементи.

Тагове: mazda mx-5
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    FastDriver ( преди 10 години )
    Сега се предлага версия с твърд сгъваем покрив, който идеално си става за БГ с оглед на сигурността ,ако колата стой навън. Старите NA/NB имат хард топ. проблема на тези коли е корозията. дори и текущия модел ням,а добра антикорозионна защита и гние като луд. собствениците са се превърнали в спецове по консервиране. Иначе е идеалния вариант за втори автомобил. Сериозно обмислям една NB 1.8 6 speed.за следващото лято!
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    mun_4o ( преди 10 години )
    Дано направят и купе вариант, че да става за БГ :Д. Поне на NB е имало в малка серия...
  • #8
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Миата ( преди 10 години )
    Миатата е трепач.Много балансиран във всяко отношение автомобил.Приятен за каране и доставящ голям кеф.Карал съм сегашното поколение с 2.0 мотора и се изкефих максимално на тест драйфа.С по-мощните мотори и по-ниското тегло съм сигурен,че удоволствието ще е още по-голямо.Единственото нещо,което ме притеснява са годините,които се споменават 2015 и 2018.Доста са за кола, която се е задържала толкова време непроменяна.Ами аре изкарайте го тоз модел по-бързо де,че ми се изчака чакалото!
  • #7
    11 rate up comment 0 rate down comment
    до Груди ( преди 10 години )
    За нищо! Успех в търсенето и да си я караш дълго ,и без аварийно а след време една новичка!
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Мерси колега. Да прав си, че повечето се повтарят, ама има и такива които не съм виждал в скаута. Мерси!
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    до Груди ( преди 10 години )
    Може да провериш и в coches.net -предполагам , че повечето обяви ще се повтарят , но може да има и такива , които да са публикувани само там.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Даже гледам от 1 седмица тая:http://***.autoscout24.es/Details.aspx?id=241219548&asrc=st ама за сега само с гледането ще си остана :) Има време, нека първо излезе новата хехе :)
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    до RoadrunnerДа, тази на сайта на стармоторс я видях преди време, красавица! Аз не съм в България и като стане време ще търся Испанка. Тук избора е голям, щото доста такива има и от джамбазите и от частни лица. Но и риска е по-голям, щото испанците са си калпазани. 90% не са чували за моторно масло и филтри и че от време на време трябва да се сменят :)
  • #2
    4 rate up comment 11 rate down comment
    nikito_blend ( преди 10 години )
    И ся кво, нов модел от 2015 със стари двигатели до 2018 или аз нещо не разбирам ...
  • #1
    23 rate up comment 1 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Айде да идва следващото поколение, че да мога да си взема една от сегашното, като паднат цените. Харесал съм 2-литровата в родстер вариант (с твърдия таван)! Уникално забавна за каране и на страхотно приемлива цена1