IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VTEC Turbo за Civic Type R

Новите турбо двигатели на Honda са с обем 1.0, 1.5 и 2.0 литра

VTEC Turbo за Civic Type R

Японската компания Honda представи три нови двигателя от серията Earth Dreams. Това са бензинови VTEC Turbo агрегати с обем 1.0, 1.5 и 2.0 литра, последният от които ще задвижва Civic Type R.
VTEC Turbo за Civic Type R
Към момента е ясно, че новите двигатели ще излязат на пазара в съвсем скоро време. Те ще задвижват малки и средно големи модели на марката, като разполагат със системи за принудително пълнене и за директно впръскване на горивото. Агрегатите са част от новата серия Earth Dreams и покриват нормите на Евро6.

Най-малкия от тях е трицилиндров и има обем 1.0 литър. Следват 1.5-литров с четири цилиндъра и 2.0-литров със също четири цилиндъра, който ще се поставя на новия Civic Type R.
VTEC Turbo за Civic Type R
Горещата версия на Civic вече се тества на пистата Нюрбургринг, а премиерата й ще се състои на изложението в Токио. От Honda разпространиха снимки на все още тестовата версия на Civic Type R, като уточниха, че новият 2.0-литров VTEC Turbo двигател доставя повече от 280 к.с.

Снимки: Honda

0 от 500