IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американските производители записаха рекорд

През октомври от конвейерите на континента са слезли повече от 1.5 млн. автомобила

Американските производители записаха рекорд

През миналия месец производството на леки коли в Северна Америка е достигнало абсолютен рекорд, съобщава Wards Auto. Според информацията през октомври от конвейерите на континента са били свалени 1 577 683 леки автомобила, което е със 7.7% повече от октомври 2012 г. и с 0.7% от предишния рекордьор - октомври 1998 г. Най-голям ръст се забелязва в производството на CUV и SUV автомобили, като при по-големите скокът е с 13.8% в сравнение с октомври 2012 г.
Американските производители записаха рекорд
Само при колите увеличението е с 0.7 на сто в сравнение със същия месец на миналата година. В тази категория са били сглобени 687 512 единици, като най-голям ръст се отчита при луксозните и големите модели. 

Детройтската тройка - Chrysler, General Motors и Ford - е произвела 859 293 автомобила, което отговаря за 10.3 на сто увеличение.

Анализите показват, че Chrysler е записала 21.2% ръст в производството си в сравнение с октомври миналата година, докато срещу същият показател в централите на GM и Ford стоят съответно цифрите - 8 и 4.1 на сто.

Всичко това говори за повишено търсене на пазара на нови автомобили в Северна Америка. Според анализатори, ако тенденцията се запази, производителите отвъд Океана ще успеят да запишат 14-годишен рекорд за най-успешно четвърто тримесечие, произвеждайки 4.02 милиона автомобила.

Снимка: Autoguide

0 от 500