IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Убиец на суперколи

VW Golf 2 с DSG и 4Motion ускорява от 0 до 100 км/час за 2.3 сек! (Видео)

Убиец на суперколи

След като ви представихме Ford Focus със задно задвижване и V8 двигател, Opel Cordette и VW Golf 928, наред дойде още един автомобил от категорията "вълк в овча кожа". Този път става дума за нещо наистина специално, което може да засрами дори най-яките суперколи на планетата.

Това е VW Golf 2, носещ името 16Vampir. За този автомобил е писано не веднъж, но сега той е подложен на нови оптимизации, които го превръщат в истинско чудовище.
Убиец на суперколи
Вампирът продължава да разчита на 1.8-литров двигател, чието турбо обаче е настроено да работи при налягане от 4.5 бара, като доставя на колата мощност от 1013 к.с. и максимален въртящ момент от 891 Нм. Двигателят работи с етанол, а за по-добро сцепление е оборудван със система за задвижване на четирите колела 4Motion. Трансмисията е автоматична с два съединителя DSG.

Тази конфигурация позволява на 16Vampir да ускорява от място до 100 км/час за феноменалните 2.3 секунди. Ускорението 0-200 км/час отнема само 5.4 сек, а това от 0 до 270 км/час - 8.7 сек. Максималната скорост е над 320 км/час. Не е за подценяване и времето за дисциплината драг на 1/4 миля - 8.65 секунди.

А най-хубавото е, че колата изглежда напълно стандартно. Със сигурност изненадва неприятно собствениците на лъскави суперколи.



Снимка и видео: Boba Motoring

Тагове: vw golf 2
0 от 500
  • #27
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Jikee ( преди 10 години )
    Какво го сравнявате пак с GT-R-a бе *** , на северната дъга , тоз Барутник ще свари боба :D
  • #26
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Баси манията! Точно вълк в овча кожа. Много ме кефят такива машинки.
  • #25
    14 rate up comment 2 rate down comment
    :ротваА ( преди 10 години )
    Красива и бърза ... Ок преувеличих с "красива".
  • #24
    5 rate up comment 4 rate down comment
    135i_Cobb_Stage1 ( преди 10 години )
    Бих си направил едно такова но от Голф 4 или 5.
  • #23
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Страхотна количка е това Фау Ве, невероятно мощна, точно за бъзик с баровците със спортни коли на които им пада ченето като при скорост от над 200 км в час го задминават като спирка, но след малко вече му гледат задния номер как се отдалечава! Наистина кефа е голям!
  • #22
    16 rate up comment 17 rate down comment
    a1 ( преди 10 години )
    I pak si ostava sme6en golf ako 6te 10 000 konq da e pak si e Baraka :DDD
  • #21
    27 rate up comment 1 rate down comment
    Slavo ( преди 10 години )
    Подобни коли са си много опасни! Бая народ са се изтрепали така... Преди 3 години така се утрепа един полски състезател с КОРСА с мотор на Порше... Иначе се правят за бъзик такива кошници, обаче ефекта е по-силен, когато дрънгела е СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ и ауспуха е тих... Тогава изненадата е максимална за някой баровци с малки....... Возил съм се в такава Волга с мотор HEMI 5.7 SUPERCHARGER във Варшава- кефа цена НЯМА!!!
  • #20
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Перничани се кафят!
  • #19
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Почти нищо не се вижда от клипа,през деня можеха да го направят!!!
  • #18
    37 rate up comment 5 rate down comment
    mup0 ( преди 10 години )
    Чета и се смея...как може да приказвате за завой при кола правена за драг бе клавиатурни състезатели.Кошница било и не знам още какво.А вие какво сте постигнали?Май нищо.Айде на по-спокойни страсти