IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата платформа на Toyota идва през 2015 г.

Следващото поколение на Prius ще бъде първият модел на нея

Новата платформа на Toyota идва през 2015 г.

Всички бъдещи модели на Toyota ще бъдат изградени на новата платформа на японския производител. Това съобщи Мицухиса Като, член на Съвета на директорите на компанията, пред изданието WorldCarFans.
Новата платформа на Toyota идва през 2015 г.
Платформата, която трябва да бъде готова през 2015 г., носи името Toyota New Global Architecture (TNGA). Това е универсална и гъвкава платформа, на която ще могат да се конструират автомобили с различна големина, предназначение и мощност. Подобен подход използваха във Volkswagen за изграждането на своята MQB, както и Renault-Nissan за тяхната CMF.

Моделите построени на Toyota New Global Architecture ще се отличават с по-изразителен и смел дизайн, както и с по-рафинирано пътно поведение. Новата архитектура ще позволи автомобилите да имат както по-ниско тегло, така и по-нисък център на тежестта, което ще доведе до подобрения в управляемостта, уточни Като.

Освен това новата платформа ще съкрати времето за разработка на нови модели с около 30 %, а разходите - с около 20 %. Първи от тях ще бъде новото поколение на Prius, което вече се тества от Toyota (на снимката). Моделът ще излезе през 2015 г.

Снимка: WorldCarFans

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Идеята с платформите е измислена от японците,иначе как мислите продават Сцион в САЩ? А *** германски фенчета. Германците отново копират от японците.Гениални са японците,затова са номер 1 при автомобилите, и не само там.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дошо колко пъти да ти казвам, преди да пишеш под статиите да ги четеш. ""Всички бъдещи модели на Toyota ще бъдат изградени на новата платформа на японския производител. Това съобщи Мицухиса Като, член на Съвета на директорите на компанията,"" Под всички модели разбирай всички и Ярис и Ленд Крузър и Лексус..Много си смешен. Тойота винаги знаят от кого да копират. Мерцедес също потвърждават гениалноста на платформата на ФВ и те също изграждат своя на същия принцип, сега Тойота веднага копи пейст
  • #3
    20 rate up comment 10 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Оф деца, унификацията не е измислена от автопроизводителите не си напъвайте мозъчетата да измисляте коментари.На германския ще му кажа , че има японски модели на общи платформи от много време.Тъпите японци не откриват топлата вода сега.Разликата, е че няма да направят от Ярис Ленд Крузър и това, което направят няма да е дефектен *** като Алуди/Шкода
  • #2
    16 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ко стана *** Дошо? Казах ли те че Тойота много бързо ще ще изкопира платформата на ФВ. Ти се къл еше че това нямало да стане. А сега приеми веднъж за винаги че не разбираш нищо. ``технологичните`` японци пак копнаха идеи от ``изостаналите`` германци ха ха. Японеца нищо не измиля, той просто копира големите.
  • #1
    15 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Каквото го маскирали, все едно му пука на някой.