IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новият Cadillac Escalade

Всъдеходът ще се предлага с 6.2 литров V8 мотор и трети ред седалки

Това е новият Cadillac Escalade

Компанията Cadillac официално представи четвъртото поколение на всъдехода Escalade. То ще се предлага в две версии, като производството ще стартира през 2014 г. в завода в Алингтън, САЩ.
Това е новият Cadillac Escalade
Габаритите на модела отново шокират представите на европееца: дължината достига 5180 мм, широчина - 2004 мм, височина - 1899 мм, а разстоянието между двете оси - 2956 мм. Това обаче е малкият модел. При удължената версия на всъдехода, носеща инициалите ESV, дължината ще бъде цели 5698 мм, а междуосието - 3302 мм. Височината е леко редуцирана до 1890 мм.

Новият Escalade е снабден със светодиодни предни и задни светлини. Най-високото ниво на оборудване ще получи и осветени дръжки на вратите. Новост са и активните механизми в решетката на радиатора, които се затварят при по-висока скорост, за да оптимизиран аеродинамиката. Преденият капак и покривът са изградени от алуминий, като благодарение на това базовата версия на всъдехода тежи 2541 кг, което е с цели 680 кг по-малко от тази на предшественика.

Новото поколение на модела разчита на 6.2-литров V8 бензинов двигател, чиято мощност е 420 к.с. и 623 Нм въртящ момент. Засега не се разкрива какви са динамичните характеристики и разхода на гориво на този агрегат. Знае се само, че той работи съвместно с 6-степенна скоростна кутия.

Както и при предишната генерация, Escalade ще се предлага със задно предаване или със задвижване на четирите колела. Втората модификация ще се продава на почти всички пазари. Моделът ще разчита и на адаптивно окачване Magnetic Ride Control, 20-цолови джанти от лека сплав, а също така и на GPS-система против кражба.

В списъка със системи за безопасност при новия всъдеход влиза функция за автоматично спиране при опасност от сблъсък, която функционира както при движение напред, така и при заден ход. Освен това моделът разполага с функция за следене на лентата за движение, централна въздушна възглавница за водача и пътника до него, както и с адаптивен автопилот.

За първи път при Escalade в стандартното оборудване е включен мултимедиен комплекс CUE с 8-инчов дисплей. Тази система предлага възможност за свързване със смартфони и таблети. На екрана се показват както системите на самия автомобил, така и данните от мултимедийния комплекс.

Другата новост при модела са трите реда седалки. Вторият и третият ред разполагат с по три кресла, превръщайки Escalade в 8-мсетен модел.

Тагове: cadillac escalade
0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    darth ( преди 10 години )
    RRE ти чуваш ли се какви ги говориш? Кадилака е страхотен и ако имаше как да го паркирам хич нямаше да се замисля да си го купя. А точно да са копирали от кого, от ЗИЛ или ГаЗ-ка?
  • #7
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Чакайте бе, хора! Нека започнат да го произвеждат и тогава плювайте...какви каиши!
  • #6
    18 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 10 години )
    еми над 2.5 тона кола колко да гори на градско. ако е под 20л даже е постижение. бмв Х5 50i с 407к.с. и 2300кг гори 18-20 на градско. лошото е че и на извънградско като натиснеш под 15-16 не пада.
  • #5
    9 rate up comment 13 rate down comment
    BMW Driver ( преди 10 години )
    О свещенна грозота! А лоста на скоростите направо убива....
  • #4
    15 rate up comment 4 rate down comment
    jag ( преди 10 години )
    Ъпсурт този туч да е с механична трансмисия,тогава за маймуните и пенсионерите нема каране.
  • #3
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Стария тежи от 2500-2700 кг как с намаление от 640 кг стана 2540 не разбрах да не са сложи олово в гумите А и за 7 год в зап Европа съм виждал такава кола 1 път На градско разход от близо 20 литра на 100 км трудно се издържа а и на всеки 450-500 км си на бензиностанцията
  • #2
    22 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Копират. Боже болни мозъци колкото искаш. Кадилак са една от най-иновативните марки с концептите си и т.н. Правят автомобили предимно за техния си пазар, там такива харесват. А немците копират от всички, но никви ги няма в технологиите. БМв преди 5 години почнаха да инвестират в разработки и берат плодовете на новите си ефективни двигатели, мерцедес преди година 2 вкараха пари в нови модели и разработки и тази година рекордни продажби. Само ВАГ още вгражда стари дфефектни двигатели
  • #1
    13 rate up comment 30 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Problemat na Cadilac e sa6tia kato na Lexus.Kopirat na porazia istinskite premium avtomobili i zatova vinagi sa pod tiah.Dokato lexus kopira germancite,cadilak kopirat angli4anite.Tozi Escalade nikoga niama da stigne Range Rover po luks.A za patno povedenie i prohodimost niama smisal dori da se sravniavat