IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Corvette става комби срещу $15 000

Доработката на Callaway Cars залага на материали от карбон

Corvette става комби срещу $15 000

Манията за спортни автомобили с голям багажник завладя и Corvette Stingray. Американска компания за поръчкови автомобили Callaway Cars съобщи, че стартира поръчките за своя проект за преобразяване на спортната икона в AeroWagon.
Corvette става комби срещу $15 000
Изображение: Callaway Cars

Пред изданието Carscoops от компанията заявиха, че проектът им е в напреднал стадий, а първите доставки към клиенти ще бъдат факт в началото на 2014 година. "Пакетът, който предлагаме струва $15 000. Той е изработен от въглеродни влакна, като срещу доплащане от $1 500 може да боядисаме новите части по каросерията в цвета на оригиналната кола".

Любопитен факт е, че спортното комби (ала Shooting brake) лесно може да бъде върнато в оригинален вид, ако клиентът пожелае това. "Доработката ни не засяга конструктивните елементи на донора, затова може лесно да бъде премахната, без сложни операции", уточняват от Callaway Cars.

Освен пакетът AeroWagon американците подготвят и силова доработка за новото поколение Corvette. Тя ще бъде налична още през ноември, като ще се предлага както за стандартната версия, така и за комбито. Няма информация за мощността, която ще доставя пакетът, но се уточнява, че той ще струва $22 995. При предишното поколение на Corvette американците предложиха две нива на силов тунинг, доставящи 580 и 650 к.с.

През 2007 г. Callaway Cars преработи тогавашното поколение на Corvette в Speedster (на снимките долу). Моделът е без покрив и предно стъкло, разчита на мощност от 700 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди. Цената му е 305 000 долара.
Corvette става комби срещу $15 000
Corvette става комби срещу $15 000
 

0 от 500