IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българи реставрираха икона на Mercedes

Момчетата от Overdrive показаха класата си пред цял свят

Българи реставрираха икона на Mercedes

България отново влезе във водещите новини на повечето световни автомобилни издания. Този път се заговори за момчетата от Overdrive и проектът им за реставрация на класически Mercedes-Benz 280SL.
Българи реставрираха икона на Mercedes
Автомобилът е произведен през далечната 1971 година, но благодарение на работата на майсторите от Overdrive дори днес изглежда като нов. Реставрацията е продължила месеци, като е обхванала както екстериора и интериора, така и шасито и силовия тракт.

За външността на Mercedes-Benz 280SL българите са избрали специална червена боя, а интериорът е решен в бяло с контрастиращи червени елементи. Въпреки че става дума за реставрация, салонът е леко модернизиран спрямо този на оригиналната кола. Промените обаче не са големи, като само продават по-специално изпъчване на класическия автомобил. Така например, оригиналното радио е заменено от модерен аналог, който предлага CD и MP3, но в същото време има ретро дизайн.

Сериозна работа е свършена и под капка на Mercedes-Benz 280SL. Там все още работи оригиналният агрегат на колата, който обаче е напълно сервизиран. Трансмисията пък е преработена, за да превключва по-плавно предавките. Ново е и предното стъкло, а спирачната течност, маслото на двигателя и охладителната течност са заменени от съвременни аналози.

Това е вторият подобен проект на Overdrive за тази година. В началото на годината те показаха преобразен Jaguar XJ220.

Снимки: Overdrive

Тагове: overdrive
0 от 500