IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda пусна хечбека Rapid в производство

Официалната премиера на модела ще бъде чак след 20 дни

Skoda пусна хечбека Rapid в производство

Компанията Skoda обяви началото на производството на новия си хечбек Rapid. Първите бройки от модела вече излязоха от конвейра в завода в Млада Болеслав, въпреки че официалната премиера на автомобила ще се състои след 20 дни – на 10 септември във Франкфурт по време на международното автомобилно изложение.
Skoda пусна хечбека Rapid в производство
„Целият ни екип свърши колосална работа, за да може да гарантираме навременното появяване на пазара на този много важен за компанията ни модел”, заяви пред журналисти членът на Съвета на директорите на Skoda Михаел Олеклаус.

За производството на Rapid Spaceback, както се казва автомобилът, компанията направи сериозна реконструкция на завода на марката. Новият модел използва една и съща поточна линия с Fabia. В същото предприятие се сглобяват още Octavia, Octavia Combi и Rapid.
Skoda пусна хечбека Rapid в производство
Автомобилът ще се предлага с избор от 4 двигателя – 3 бензинови и 1 един дизелов. Бензиновите са 1.2 TSI и 1.2 MPI, както и 1.4 TSI, а дизелът – 1.6 TDI. Очаква се догодина към тях да бъдат добавени още един бензинов и един дизелов агрегат.

Снимки: Skoda
 

0 от 500