IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият Golf вдига до 100 км/ч за 4.9 секунди

Volkswagen показа модификацията R на популярния модел

Най-бързият Golf вдига до 100 км/ч за 4.9 секунди

"Напомпаният" хечбек Volkswagen Golf R от последно поколение ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди, похвалиха се от компанията и разкриха нови подробности, както и снимки на автомобила.
Най-бързият Golf ще вдига 100 км/ч за 4.9 секунди
Такава динамика ще демонстрира версията с 2.0-литров турбо-мотор с мощност 300 к.с. и 7-степенна автоматична скоростна кутия DSG. Модификацията с 6-степенна механична трансмисия ще прави упражнението за 5.3 секунди. За сравнение, Audi S3 със същия двигател и автоматична скоростна кутия ускорява до 100 км/час за 5.1 секунди.

Новият Golf R разполага със система за задвижване на четирите колела Haldex от пето поколение, електронна блокировка на диференциала XDS и адаптивни  амортисьори, които за разлика от тези при предното поколение са получили и режим Race. При него окачването е максимално "затегнато", а също така се подобрява времето за реакция на мотора при натискане на газта, както и времето за превключване на предавките на роботизираната DSG-трансмисия.

Пътният просвет на Golf R от седмо поколение е 128 мм. Това е с 20 мм по-ниско сравнение със стандартната версия на модела и с 5 мм по-ниско в сравнение с GTI-модификацията. Освен това хот-хечът разполага и със спортен вариант на системата за стабилизация.
Най-бързият Golf ще вдига 100 км/ч за 4.9 секунди
Премиерата на модела е предвидена за автосалона във Франкфурт през септември. Очаква се неговите цени да бъдат по-ниски от тези на предшественика му, който струваше 47 900 евро. Предишното поколение на Golf R се появи през 2009 г., като разчита също на 2.0-литров мотор, но с мощност от 270 к.с. Версията с DSG-трансмисия ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.5 секунди.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #3
    35 rate up comment 8 rate down comment
    SLJ ( преди 10 години )
    50 000 Евро са доста пари. Не съмс е качвал в сегашната версия на Golf R, но като гледам в тубата какво ускорения са снимали разни негови притежатели, мога само да кажа, че съм наистина впечатлен. Представям си тоя каква вършалка ще е!
  • #2
    38 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Много е добър, но и цената е много добра :)
  • #1
    20 rate up comment 38 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Този *** ще се троши с 350км в секунда.Кола за прости *** *** и технически инвалиди.