IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Испания продават ментета Ferrari и Aston Martin

Репликите на луксозните автомобили вървели за по 40 000 евро

В Испания продават ментета Ferrari и Aston Martin

Испанската полиция разби група, специализирала се в продажбите на копия на автомобили на известни фирми като Ferrari и Aston Martin. Бандитите предлагали машини от среден клас, които са преработвани, за да изглеждат като суперколи.
В Испания продават ментета Ferrari и Aston Martin
Както съобщава агенция ANSA, полицията е атакувала две работилници, където машините са били преработвани. Органите на реда са конфискували общо 19 ментета - 17 Ferrari-та и 2 реплики на Aston Martin. Любопитното е, че повечето от компонентите са били правени от самите престъпници, а което не успявали да създадат, поръчвали от завода на Ferrari.

Готовите машини са продавани на суми от около 40 000 евро. Продукцията е била предлагана по Интернет на клиенти в Мадрид и Севиля, като престъпниците не криели, че колите им са реплики на известните модели. Самите купувачи отлично са знаели какво си купуват, но твърдели, че страстта им към подобни машини е толкова силна, че са готови да карат и ментета.

Цялата схема е била издадена от един от дилърите на Ferrari в Испания, който се е възмутил от случващото се и се обадил в полицията. Органите на реда са стартирали разследване и са успели да сложат край на дейността на мошениците.

Снимка: Ferrari

0 от 500