IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda: Хибридите ще почакат

Японците искат да изстискат всичко от конвенционалните двигатели

Mazda: Хибридите ще почакат

Mazda не мисли да се впуска в бясна разработка на хибриди, както повечето си конкуренти, а вместо това ще се концентрира в усъвършенстването на конвенционалните двигатели, пише AOL Cars, позовавайки се на изказване на говорителя на Mazda.
Mazda няма да прави хибриди
Нещо повече, японците не са особено впечатлени и от електромобилите, които според тях все още не са достатъчно ефективни. Ето защо компанията има намерение да намалява постоянно разхода на своите стандартни бензинови и дизелови двигатели, поне в близко бъдеще.

„Искаме двигателите ни да бъдат оптимизирани до крайна степен, за да има смисъл да ги комбинираме с батерии и електромотори, което все някога ще се случи,“ коментира вътрешен източник на компанията пред AOL.

Всичко това означава, че Mazda ще продължи да работи по SKYACTIV стратегията си за подобряване ефективността на двигателите, минимизирайки загубите на енергия. Като успокоение за феновете идва и информацията, че компанията няма намерение да намалява работните обеми на моторите си.

Преди време компанията представи електрическа версия на Mazda2, което търговският директор на английския клон на компанията – Питър Алибън – обяснява като „начин да затворим устата на хората, които казваха, че не можем да правим електромобили.“

Снимка: Mazda

Тагове: skyactiv
0 от 500
  • #9
    14 rate up comment 2 rate down comment
    323 ( преди 10 години )
    Подкрепям " груди " ,с две ръце ! Няма толкова безпроблемни мотори ! Може би Хонда !
  • #8
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Веселяк ( преди 10 години )
    Извинявам се - упортстват в роторния двигател. Екзотично и залужаващо поощрение :)
  • #7
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Веселяк ( преди 10 години )
    За да се подобри една технология някой трябва да я развива.Ако бъркам, нека някой ме поправи,но Мазда колкото и да ги хвалите, нищо интересно не са направили, нито са дали на автомобилостроенето. Сегашните им Скай глупости са просто маркетинг.
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    бавареца ( преди 10 години )
    зоом-чо, кой говори за елктромобиле бе момче. за хибриди става дума. и мазда са в грехка - точно защото ДВГ не са оптимални - затова има смисъл да се комбинират с хибридна технология. проблема е че хибридната технология трябва да се оптимизира - тя сега е с 70% ефективност и то главно за ради батериите. скоро ще минат на кондензатори и всичко ще се нареди. споко.
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    zoom in ( преди 10 години )
    Докато енергията за електромобилите не се взема 100% от възобновяеми източници, теглото на батериите им не се намали значително и цената им не падне - тези коли ще продължат да са доста безсмислени. Да не мислите, че BMW щяха да отбиват номера с електрички, ако не бяха щедрите държавни облекчения и субсидии. Липсата на ел. коли в каталога на дадена марка изобщо не може да се възприема като липса на модерност, особено пък за колите на Мазда... така, че - да, царят е гол.
  • #4
    16 rate up comment 5 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Бе не знам, ама освен да сменям масло, филтри и някоя и друга крушка (сам, щото е направено да можеш и сам) оплаквания нямам вече 50хиляди КМ,а маздата я взех на 80К. Кви хибриди, кви дизели, кви глупости. А95 до горе и газ. Директно и втвърдено управление от волана, кораво спортно окачване и стабилност. И следващата ми ше е бензинова Мазда, за такива глупости като нафта или хибриди не ща ида чувам. Да ги карат любителите на премиуми, че тука като гледам всички карат от Алуди А4 2005та нагоре :
  • #3
    22 rate up comment 4 rate down comment
    ПП ( преди 10 години )
    И аз намирам Мазда за най-готината японска марка. И имат смелостта да кажат "Царя е гол" на неоправдано по-скъпите хибриди с не много по-нисък разход от конвенционален автомобил...
  • #2
    31 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Маздите май са най-готините японци. Красиви, динамични, мощни двигатели и все пак ниски цени. Какво е вашето мнение колеги?
  • #1
    12 rate up comment 13 rate down comment
    до Дошо ( преди 10 години )
    Умни японци са тези от Mazda! Като германци са, нали Доше?