IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saleen показа най-мощния си Mustang

Машината разполага с двигател със 700 к.с.

Saleen показа най-мощния си Mustang

Съвсем наскоро Стивън Салин успя да си върне името на компанията и обяви, че започва производството на нов флагман на марката. В случая той отново е заложил на версия на Ford Mustang, която е претърпяла доста доработки.
Saleen показа най-мощния си Mustang
Освен по Mustang ръководството на компанията Saleen обяви намерението си да работи и по моделите Dodge Challenger и Chevrolet Camaro. В случая обаче американците показват с какви възможности разполага техния Saleen Mustang 351, който бе обявен за най-мощния Mustang в историята на фирмата.

След поставянето на нов интеркулер и модернизирането на системата за подаване на горивото, както и на редица други компоненти, 5.7-литровия V8 двигател на машината вече разполага с мощност 700 к.с. и 890 Нм въртящ момент. Този мотор работи съвместно със доработена 6-степенна механична скоростна кутия.

Освен това Saleen Mustang 351 разчита на спортно окачване, напълно нови и по-големи спирачни апарати, както и на 20-цолови джанти. Машината има и редица подобрения по аеродинамиката си.

От Saleen оценяват своето най-мощно и очевидно най-бързо творение на $82 634, като го предлагат с 3-годишна гаранция. Новият модел ще се произвежда в завода на компанията в Калифорния.

Снимка: Saleen

0 от 500