IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saleen се връща в играта

Ателието за тунинговане готви серийна версия на S5S Raptor

Saleen се връща в играта

Известният инженер и конструктор Стивън Салин, който се прочу със създаването на суперколи, собствено производство, както и с тунинг на модели на Ford, готви нов автомобил. Най-вероятно това ще бъде серийна версия на концептуалния модел S5S Raptor.
Saleen се връща в играта
Салин дълго време беше собственик на автомобилна фирма, носеща неговото име, както и на търговската марка Saleen. През 2008 г. обаче ателието му премина под контрола на компанията Revstone Industries. Стивън бе принуден да регистрира нова марка, но след продължителни съдебни битки успя да си върне името Saleen, под което да прави нови разработки.

Пред изданието Auto Week Салин разкри, че пускането на сериен S5S Raptor влиза в близките планове на компанията му. Концептуалният модел бе обзаведен с двигател V8 на Ford, който е с обем 5.0 литра и развива 650 к.с.

Освен това ателието Saleen планира към платформите на Dodge Chalenger и Ford Mustang, върху които работи да добави и такава на Chevrolet Camaro. Всички спортни коли на компанията се предлагат в 3 варианта на доработка, като мощността им е между 450 и 650 к.с.

Тагове: saleen
0 от 500