IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Победителите в конкурса за дизайн на руския президентски автомобил

Руснак и холандец печелят първата награда от общо 120 разработки

Победителите в конкурса за дизайн на руския президентски автомобил

Руският производител на спортни автомобили Marussia Motors заедно с Научно-изследователския институт и интернет-сайта Cardesign.ru обявиха победителите в конкурса „Автомобил за президента”.
Обявиха победителите в нокурса за дизайн на руския президентски автомобил
Участниците трябваше да създадат дизайна на цяло семейство автомобили, предназначени да обслужват държавния глава. Нещо повече – предложените от дизайнерите машини трябваше да бъдат подходящи за пускане в серийно производство.

Първата награда взе съвместен проект на руснака Ярослав Яковлев и холандеца Бернад Веел (на снимките). Второто място е за двама руски млади дизайнери – Иван Волков и Юрий Баскаев, а третото за Марсел Себастиян от Унгария. Победителите в конкурса получават награда от 150 000 рубли (4533 долара), а подгласниците им съответно 75 000 рубли (2267 долара) и 50 000 рубли (1511 долара).
Обявиха победителите в нокурса за дизайн на руския президентски автомобил
Съгласно условията на конкурса, участниците трябваше да предложат 3 модела – президентска лимузина, всъдеход и обслужващ ван. Дизайнът трябваше да следва една от трите концепции – аналог на модели на Mercedes-Benz, Bentley или Rolls-Royce, съвременна версия на стари руски модели – ЗиЛ, „Чайка” или „Руссо-Балт”, както и перспективен дизайн.
Обявиха победителите в нокурса за дизайн на руския президентски автомобил
До конкурса бяха допуснати повече от 120 разработки – 40 на професионални дизайнери и 80 на любители. Той е част от проекта „Кортеж”, който трябва да създаде автомобили за управляващите в Русия. За получаване на държавната поръчка се борят няколко компании, сред които са Marussia Motors, ГАЗ и ЗиЛ.

Снимки: Cardesign.ru

0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 13 rate down comment
    !!! ( преди 10 години )
    И кое му е хубавото на тоя Франкенщайн...?!!!
  • #14
    20 rate up comment 1 rate down comment
    evil ( преди 10 години )
    Абе сичко убуу... а откъде се влиза?!
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    Интересно се е получило, но предницата е твърде дълга.
  • #12
    14 rate up comment 4 rate down comment
    God ( преди 10 години )
    Съмнително много прилича на новия Ролс Ройс отпред и на Инфинити отзад. Изглежда интересно. Още по-интересно ще бъде да видим дали ще могат да я сглобят с фуги по-малки от тези на камион. Защо не покажат предложенията и на Маруся? Спортната им кола е много добра.
  • #11
    10 rate up comment 13 rate down comment
    ico ( преди 10 години )
    ТИПИЧНО ПО СЪВЕТСКИ, КРАДНАТО ОТ ТУК, КРАДНАТО ОТ ТАМ, но без капка финес и елегантност, от пред ръбеста, от зад заоблена, отстрани, дялана с теслата, а и врати липсват, ще се влиза през покрива като в танк:)
  • #10
    11 rate up comment 10 rate down comment
    raptor ( преди 10 години )
    Еми което си е, си е! Все си оставаме великани! Колкото и да ни се смея завистниците, колкото и да ни мразят противниците! Ние не влизаме в никакви рамки! Жалко, че българите се отделиха чак толкова от руснаците! Малко обич остана!
  • #9
    11 rate up comment 22 rate down comment
    Леле ( преди 10 години )
    Леле това е Батмобила, уникално смешна кола. Това за нищо не става, руснаците да се откажат от автомобилостоението и да се занимават с нещо, което разбират. Да си поръчат от новата S-klassa B7+ и да си налягат парцалите.
  • #8
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Вселенски преводач ( преди 10 години )
    raptor: Рай! Разцепи постичката тоя звяр! Великорусите се пробуждат! Лека полека пак се хващаме за щурвала на планетата Земя, та дори и вселената ;)ВП: Рай! Най-сетне нещо страхотно от руснаците. Има надежда за бъдещето на земята и дори вселената.
  • #7
    15 rate up comment 0 rate down comment
    бчъваря ( преди 10 години )
    Аз се опитах да прочета коментара му и почти успях, изпускайки половината букви. Нищо не разбрах, освен това, че май говори за някакъв кормчия. Мъка, мъка.
  • #6
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Илко ( преди 10 години )
    До раптор! Що не пишеш на кирилица, чудех са дали да ти чета коментара,(прочетох го едвам го разбрах, съгласен съм с теб)*** се пак ти сложих ръчичка надолу на коментара.