Вход   Регистрация

Toyota праща робот в Космоса

Toyota праща робот в Космоса
 

Kirobo ще участва в първия разговор между човек и машина (Видео)

Toyota обяви, че създаденият от учените от отдела за изследвания към компанията робот е получил одобрение за участие в полет на борда на Международната космическа станция (МКС).
Toyota праща робота си в Космоса
Роботът на име Kirobo е преминал успешно всички необходими предварителни изпитания и е доказал, че е напълно готов за полет в Космоса. В проекта освен Toyota участват рекламната агенция Denzoo, изследователския център за авангардни технологии в Токио, учени от Токийския университет, както и компанията Robo Garage. Експертите от изследователския отдел на Toyota са отговаряли за функциите за гласово общуване и разпознаване на лица, които ще играят основна роля по време на пребиваването на робота в Космоса.
Toyota праща робота си в Космоса
Kirobo ще отлети на 4 август на специален кораб, който ще се скачи с МКС. Там роботът ще остане до края на годината, като ще очаква пристигането на космонавта Коичи Ваката. Двамата ще участват в първия експеримент за разговор между човек и робот в космоса на борда на японския експериментален модул Kibo.
Toyota праща робота си в Космоса
Всъщност Kirobo е един от двата хуманоида, в чиято разработка Toyota участва като част от проекта Robot Kibo. Неговият близнак Mirata ще остане на земята и ще изпълнява функциите на дубльор в случай на възникване на проблеми. Kirobo ще се върне на Земята в края на 2014 г.Снимки: Toyota. Видео: YouTube
 
Реклама  


Купи Toyota

 • Toyota Avensis 2.0 D4D

  7600 лв.

  дата на произв. - октомври , 2006 г., пробег - 148000, С.к - Ръчна, цвят - Сив

 • Toyota Yaris 1.3 VVTI 87KC

  5999 лв.

  дата на произв. - октомври , 2006 г., пробег - 157000, С.к - Ръчна, цвят - Светло сив

 • Toyota Yaris 1.0i-70k.c-NOV

  7999 лв.

  дата на произв. - декември , 2008 г., пробег - 139008, С.к - Ръчна, цвят - Червен

 • Toyota Corolla 1.4 d4d 90kc AVTOMAT

  5199 лв.

  дата на произв. - март , 2005 г., пробег - 194000, С.к - Автоматична, цвят - Тъмно син мет.

 • Toyota Yaris FaceLift - 1.4D4D - KLIMATIK

  4150 лв.

  дата на произв. - декември , 2005 г., пробег - 163000, С.к - Ръчна, цвят - Сив

 • Toyota Auris 1,4.D4D-AUTOMAT-ЛИЗИНГ

  7999 лв.

  дата на произв. - ноември , 2008 г., пробег - 163000, С.к - Автоматична, цвят - Черен

Виж всички обяви

Коментари ( 41 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 5 години )

Дошо само не разбрах защо приписа всички дефекти на Тойота на Немските марки? Тойота от сервиза не излиза 30-40 милиона коли в сервиза привикани в сервизни акции. Просто която и марка да кажеш ще е минимум 1000 пъти по-малко влизала в сервиза от моделите на Тойота. Я кажи колко марки познаваш, която милиони нейни клиенти да я съдят? Освен Тойота друга не се сещам. Я сега се сети колко марки знаеш, да са глобявани за това че укриват дефектите по-колите си?Аз знам само за Тойота, 4 4 глоби за 2г.
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 3  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 5 години )

Да наистина Тойота са в челните класации, но само в ежемесечните сервизни акции! Нямам нищо против тях, безразлични са ми, но когато ги сравняват с колосите от ФВ Груп като Бугати, Бентли, Порше, Ламборджини, Ауди тогава вече ми идва в повече!
Отговори
 
 -3
 

Положителни: 3  Отрицателни: 6

от: Анонимен ( преди 5 години )

Не роботче, ако ще и цял робот да направят Тойота станаха символ на лошо качество и постоянни дефекти! Вместо тая детска играчка да вземат от Тойота мерки да изработват качествени коли, а не да правят всеки месец сервизни акции за всякакви дефекти и да побъркват собствениците от мислене какво може да му се случи докато управлява тойотката си!
Отговори
 
 -3
 

Положителни: 2  Отрицателни: 5

от: Анонимен ( преди 5 години )

Продуктите на Германската автомобилна индустрия сами по себе си са реклама, нямат нужда от допълнителна реклама!
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 2  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 5 години )

Тойота като не могат да правят коли ще правят детски играчки!
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 3  Отрицателни: 5

от: kiki ( преди 5 години )

Дали ще остане една мостричка за германците да разглобят ,да се опитат да разберат как се прави,и след 20г.да пратят един у Перник?
Отговори
 
+10
 

Положителни: 13  Отрицателни: 3

от: v-1 ( преди 5 години )

Въй като чета коментарите и направо ми се къса сърцето за този пич Спиидарт :))))
Приятел залягай над учебниците, стига си губи времето в интернет..
Отговори
 
+5
 

Положителни: 7  Отрицателни: 2

от: speedart ( преди 5 години )

Епа они нали го търсеха...те го те..
Отговори
 
 -3
 

Положителни: 1  Отрицателни: 4

от: до спинарт ( преди 5 години )

гугълнах го - каската не е немска ами македонска - на Аце Македонски шлемот са намерили
Отговори
 
+10
 

Положителни: 10  Отрицателни: 0

от: speedart ( преди 5 години )

Покажи Коментара
Немска каска на Марс? Доказателства....ГУГЪЛГНИ ГО...ОТКРИХА НЕМСКА КАСКА НА МАРС...
Отговори
 
 -5
 

Положителни: 2  Отрицателни: 7

от: speedart ( преди 5 години )

Да бе но немската каска е на марс....а за войната само руснаците имат 20 млн. човека загуби..докато Германците за цялата война имат 6 млн...требе им се признае че са машина...
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 2  Отрицателни: 6

от: speedart ( преди 5 години )

ха ха ха...не ми се сърдете че съм умен...аз само предоставям фактите...
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 3  Отрицателни: 7

от: Анонимен ( преди 5 години )

Speedart, германците преди 70 г. едва до Москва успяха да стигнат ти на луната ги прати! Меркел трябва лично да ти нарине една кофа с асфалт като за награна на най-кухия германофил!
Отговори
 
+4
 

Положителни: 7  Отрицателни: 3

от: Анонимен ( преди 5 години )

Най новия виц измислен от Ганю Балкански,че германците били по напред от японците.Смятай колко са заблудени Ганювците,най-големите тапири на света.
Отговори
 
+7
 

Положителни: 10  Отрицателни: 3

от: Nev ( преди 5 години )

Анонимен, при удар автомобилите са така констуирани, че отделните им компоненти да се мачкат, чупят и деформират за да ПОЕМАТ И РАЗСЕЙВАТ енергията на съприкосновението, за да се намали енергията, която достига до пасажерите! Така че това, което казваш за Аудито, което никак не ми се вярва, въобще не е за хвалене, а е чиста антиреклама! Определено варианта ти на кайма, а по Аудито само драскотина не е много приемлив, как мислиш? Предполагам и с пилешкия си мозък ще усетиш разликата....
Отговори
 
+3
 

Положителни: 5  Отрицателни: 2

от: speedart ( преди 5 години )

Покажи Коментара
Не бе , аз не се впрягам защото Германците са изпратили немската армия на луната преди 70 г...скоро намериха тяхна каска там..справка гугъл...та мисълта ми е че сте толкова назад от Германците 70г...
Отговори
 
 -7
 

Положителни: 2  Отрицателни: 9

от: до спинарт ( преди 5 години )

не се впрягай толкова - след 20 години фолк с ваген ще изпратят нафтова ракета пълна с асфалт за МКС и тогава и ти ще имаш повод за гордост! До тогава японците ще са измислили телепортацията и пак ще са едни гърди напред, а ваген ще обясняват, че телепортите нямат бъдеще и ще продължават да горят нафта :):):)
Отговори
 
+6
 

Положителни: 10  Отрицателни: 4

от: До до спинарт ( преди 5 години )

Ти ако ходиш със скъсани *** това няма нищо общо с мен. И ще обяснявам, когато плещиш глупости ще ти обяснявам. Може пък някой дан да ти порасне още една гънка на мозъка и да не пишеш глупости като:"И от ВАГ изпратиха пушещо тракащо АВДИ на черните *** в гетото и ГОУФ при вморисаните селтаци на мегдана." с с тоя акцент трудно може да оценяваш интелекта на останалите, но както разбирам, по себе си съдиш за останалите, може да си с космати гърди,скъсани *** и 8-ми клас,но не всички. Ще ти се обяснява и за продажби и за технологии след умозаключенията ти"Докато някой се занимават с космически технологии и са най-иновативната компания в света, то други произвеждат тракащи дизели" и това при положение, че Тойота казаха, че ще купуват дизелови двигатели от БМВ, за да си вдигнели имиджа! За това ще ти обяснявам. И се надявам, гънката ти да се разели на две и да проумееш, че като напишеш " Лексус не с дериват на НАРОДЕН автомобил.Лексус - филе миньон, Алуди - кайма народна с лук.„ И това да го напишеш при положение, че Лексус са дериват на Тойота, от това по-народен автомобил здраве му кажи и докато Ауди,Порше,Ламборджини и Бугати са закупени от ФВ, то Лексус си е чиста Тойота. Ауди ако не знаеш ФВ го купуват от Мерцедес. Но като няма никой в главата как да не цепиш глупости.
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 4  Отрицателни: 8

от: Анонимен ( преди 5 години )

Покажи Коментара
Може Аудито да е два пъти по-евтино, но пък е два пъти по-бързо:Отговори
 
 -8
 

Положителни: 3  Отрицателни: 11

от: до спинарт ( преди 5 години )

"Дошооо Японците са мноого назад зад Европейците"
- японците като ти видят скъсаните кални *** и направо ше ти завидят за интелекта и научните постижения, господин Ганьо Балкански! Продължавай да се тупаш в косматите гърди и да обясняваш капацитивно за технологичните постижения на европа и япония...
Отговори
 
+3
 

Положителни: 7  Отрицателни: 4

от: speedart ( преди 5 години )

Покажи Коментара
Не Дошо сравняваме 560-коня на Ауди срещу 570-коня на LFA .....че и Аудито е два-пъти по-евтино...
Отговори
 
 -6
 

Положителни: 3  Отрицателни: 9

от: Анонимен ( преди 5 години )

Покажи Коментара
Дошооо Японците са мноого назад зад Европейците и като коли и в космическите технологии и при самолетите, Еърбъс- при цивилните има за конкУрент само Американския Боинг. При бойните самолети Юрофайтър-конкУрира Американските изтребители и руските Су. Къде ги слагаш Японците пред Европа? "пушещото" Ауди се продава в пъти по-вече от Лексус! Всъщност Лексус успява да се продава само в две държави, във останалия свят никой не ги брои за марка и продажбите им са мижави. Продажбите на БМВ,Ауди и Мерцедес общо сравнени с продажбите на Лексус,Аглока и Инфинити вероятно е 1:100 за бройка. На една продадена премиум японска марка се продават 100 бройки от БМВ,Ауди и Мерцедес. Порше не ги вкарвам, защото са по-висок клас
Отговори
 
 -7
 

Положителни: 3  Отрицателни: 10

от: Анонимен ( преди 5 години )

Покажи Коментара
Колко ли пари са платили Японците на ЕКА да им прати роботчето в космоса? И Дошо се размечта космическите японски технологии.. Само че Германия е с най-много места в ЕКА и управлението на Европейската космическа агенция, която е най-големия доставчик на търговски сателити в космоса. Европа е толкова напред в космическите технологии от Япония, че все едно абориген да обяснява пилот на боен Юрофайтър колко добро оръжие е неговия летящ бумеранг и как бушмените са напреднали в летателните технологии
Отговори
 
 -9
 

Положителни: 3  Отрицателни: 12

от: ха ха ха ха ха ха ха ( преди 5 години )

Браво на Тойота. С поглед взрян в бъдещето. Отново те са успели първи да развият технологията за гласово общуване и разпознаване на лица! Е моя телефон е от преди 2 години и има същите функции, но пък не е ходил в космоса, така че поне в това ще са първи. Ако могат да изнесът заводите си в космоса, даже извън слънчевата система и се заемат да правят само гласово общуване и разпознаване на лица ще е най-добре, така ще спрът да мъчат клиентите си а ще мъчат само роботите, но тях не ги боли а и колкото и да искат не могат да заведът дело срещу Тойота.
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 5  Отрицателни: 7

от: speedart ( преди 5 години )

нюрбуринг пакета на LFA 7:14.64...стандартното LFA ( от което са разпродадени 500 бройки) е 7:38...Ауди R8 GT е 7:34....gumper apollo ( двигател Ауди) 7:11...
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 7  Отрицателни: 9

от: Анонимен ( преди 5 години )

Покажи Коментара
Тойота, другият път могат и гумено пате да изпратят в космоса със същия успех. Малко по евтинко ще е от тая пластмасова играчка, а Тойота както знаем си падат по евтинкото.
Отговори
 
 -5
 

Положителни: 4  Отрицателни: 9

от: Анонимен ( преди 5 години )

Покажи Коментара
Докато Тойота изпращат детски играчки в космоса, някои автопроизводители работят здраво и произвеждат сериозни, надеждни и красиви автомобили, нещо което постоянно убягва на японците.
Отговори
 
 -7
 

Положителни: 4  Отрицателни: 11

от: speedart ( преди 5 години )

Покажи Коментара
За ваше съжаление , конските сили са по 560 на кола...просто Аудито е 7:34 а LFA 7:38...Ауди напредък чрез техника...справка льо-ман..
Отговори
 
 -7
 

Положителни: 3  Отрицателни: 10

от: Анонимен ( преди 5 години )

Speedart, с разъждения като твоите, се чудя дали си в детската градина или вече си тръгнал на училище?
Колкото до Анонимния с ФВ и номер едно конглоксите им, могат и десет такив да спечелят и какво от това, като на края на финансовата година Тойота са отнов номер едно по продажби?
Отговори
 
+7
 

Положителни: 9  Отрицателни: 2

от: speedart ( преди 5 години )

Покажи Коментара
Чакай да попитам защо времето на нюрбургринг на това LFA-500 бройки разпродадени , е по-бавно от народната кола на Фолксваген....демек народното немско е по-добро от високотехнологичното японско...благодаря
Отговори
 
 -6
 

Положителни: 3  Отрицателни: 9

Страница: 12
Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising