IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уволниха шеф на Audi

Волфганг Дюрхаймер си отива заради решението му да замрази A1 е-tron и R8 е-tron

Уволниха шеф на Audi

Шефът на отдела за проучване и разработка на Audi – Волфгант Дюрхаймер – е бил уволнен, пише германското списание Spiegel. Според изданието раздялата с Дюрхаймер е свързано с отказа му да се концентрира върху електромобилите.
Уволниха шеф на Audi
От Audi отказват да коментират случая, но според публикацията става въпрос за напрежение в ръководството на компанията, породено от разногласия по отношение на електромобилите и споделянето на платформи от различни модели. Засега нищо не е официално, но се смята, че Дюрхаймер е изгонен заради решението си да спре разработката на A1 e-tron и R8 е-tron.

През годините Волфганг Дюрхаймер заемаше редица ключови позиции в рамките на концерна Volkswagen Group. Преди да поеме ръководната си длъжност в Audi, той е бил шеф на разработките на Porsche, президент на Bugatti, както и изпълнителен директор на Bentley.

Очаква се Дюрхаймер да бъде заменен от д-р Улрих Хакенберг, който в момента отговаря за разработките на Volkswagen. Остава неясно до какво ще доведе кадровата рокада, но се очаква Хакенберг да стимулира разработката на нови електрически модели, каквото е и желанието на ръководството на Audi.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Уволнили шеф на Ауди. Голям прас, една *** по-малко.
  • #21
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Истината ( преди 11 години )
    Вчера АУДИ спечели за 13-та поредна година най-култовото състезание 24 часа на Льо Ман! Миналата година и 3-те аудита спечелиха първите 3 места, сега два екипажа спечелиха 1-во и 3-то място! АУДИ са най-добрите - ФАКТ! А това, че някои си приказват врели - некипели не променя нещата!
  • #20
    2 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 11 години )
    Единственото смислено менение на Субаруфен-а. Евала, за което... другите коментари като гледам пак са си чиста проба избиване на комплекси... Мъка
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    глупав трик да съживи идеята за Е-трон и след 2-3 години пак да я замрази
  • #18
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    В Алуди, всичките да ги уволнят пак ще е малко. Няма по-боклучава продукция от на ВАГ.
  • #17
    12 rate up comment 1 rate down comment
    ??? ( преди 11 години )
    Не знам как може да кажеш на този човек ***??? Това че е уволнен си е политика на фирмата!
  • #16
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Чакат го като топъл хляб,... в ТАТА...боб хвърлят за него....:)))
  • #15
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Subarufan ( преди 11 години )
    Мисля, че има и друга гледна точка това уволнение. Просто малко след като Ауди тържествено заявиха, че не виждат переспектива в Е-троните, Фрау Меркел каза, че държавата ще субсидира с 12 милрд. Евро развитието точно на тези технологии. Сега от Ауди за да се наредят на опашката, ще им трябва някаква демонстрация на сериозен ангажимент към идеята един вид и са си намерили изкупителна жертва.
  • #14
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Човека им е казал истината в очите(че са некадърници и тая дето са я намислили няма да я бъде) и нещастниците го изгонили
  • #13
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мдааа, плъховете напускат гнилото корито.