IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеният Koleos "поумня" значително

Новата версия на кросовъра на Renault бе показана в Буенос Айрес

Обновеният Koleos

Компанията Renault избра автосалона в Буенос Айрес (Аржентина), за да покаже обновения кросовър Koleos. Въпреки че само преди 2 години моделът бе освежен, сега отново става дума за фейслифт, а не за изцяло нова генерация.
Обновеният Koleos
Новостите в дизайна са засегнали предимно предната част на автомобила, който се появи за първи път през 2008 г. Промените в предницата доближават Koleos до останалите нови модели на Renault и най-вече до по-малкия Captur. Колкото до профила и задната част - те си остават същите.

Интериорът е запазен непроменен, с изключение на добавената мултимедийна система на R-Link. Тя ползва 11-инчов сензорен дисплей, на който излиза всякаква информация за автомобила, а също така и различни приложения. Управлението на системата, освен със сензорен дисплей, се осъществява и с джойстик, разположен между двете предни седалки.

Обновеният Koleos е запазил типичното за модела отваряне на багажника с две части, като долната може да издържи товар от 200 кг. Товарният обем не се е променил - в нормално положение той е 450 литра, а при свалени задни седалки нараства до 1380 литра.

По желание на клиента кросовърът може да бъде оборудван както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Във втория случай водачът ще може да избира между 3 режима - Auto, Lock и 2WD. Първият разчита изцяло на електрониката за разпределение на въртящия момент между двете оси, вторият принудително блокира диференциала, а при третия се използват само предните колела.

Двигателите на модела и след фейслифта си остават същите - 2.5-литров бензинов с мощност 171 к.с., който се съчетава или с 6-степенна механична скоростна кутия, или с безстепенен вариатор, и 2.0-литров дизел dCi с мощност 150 к.с. Той се комбинира само с 6-степенна автоматична трансмисия.

Снимки: Renault

Тагове: renault koleos
0 от 500