IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada Granta се превръща в хибрид

Автомобилът ще се появи на пазара догодина

Lada Granta се превръща в хибрид

Руският автомобилен гигант АвтоВАЗ смята да пусне през следващата година хибридна модификация на модела си Lada Granta, съобщава изданието "АвтоСреда". В края на миналата година компанията спечели конкурса за разработка на автомобил с подобен агрегат, обявен от Министреството на промишлеността и търговията на стойност 12 320 000 евро.
Lada Granta се превръща в хибрид
За реализиране на проекта АвтоВАЗ е създал специална група, в която влизат специалисти от различни направления. В момента работата по създаването на хибрида все още е в начална фаза, като се подготвят експерименталните прототипи. Според предварителни данни, първият хибрид на АвтоВАЗ ще предлага и възможност за зареждане от елетропреносимата мрежа.

Очакванията са инженерите на компанията да предложат няколко варианта на хибриден агрегат, като той ще включва бензинови двигатели с обем 1.4 и 1.6 литра. Общата мощност на хибрида трябва да бъде не по-малко от 90 кВт (120 к.с.), като целта пред екипа е да намали разхода на гориво в сравнение със сегашната Granta с около 21%.

Снимка: АвтоВАЗ

Тагове: lada granta
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    немците произвеждат само това , което при възможно най-малка инвестиция в разработка им носи печалба . Бъдете сигурни че в момента в който подобни автомобили станат достатъчно рентабилни германците ще вземат своя дял . Да разработваш хибрид на базата на евтина кола е безсмисленно в Русия - бензина е евтин , батериите не работят добре на -30 и на никой не му пука за екология
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    ЛАДА фен ( преди 10 години )
    В днешно време всичко се развива много бързо и трябва да си в крак с времето . ЛАДА разработват в момента хибридна технология , отделно вече правят и електроавтомобили , а къде са германците ?
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Няма значение на кого е а какво предлага. Предлага ли хибриди - предлага. Немските вурстове предлагат ли такива - не. Оказва се че Лада са по-развита компания. Точка по въпроса.
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Е все пак да не забравяме че Лада е на Рено-Нисан сама на дали щеше да стигне до тук
  • #1
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Вече и руснаците задминават по технологии германците.