IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti показа Q50 с двигател на Mercedes-Benz

Разходът при дизеловия седан е едва 4.4 л/100 км.

Infiniti показа Q50 с двигател на Mercedes-Benz

Компанията Infiniti избра автосалона в Женева, за да покаже пред публика своя седан Q50 с 4-цилиндров дизелов двигател на Mercedes-Benz.
Infiniti показа Q50 с двигател на Mercedes-Benz
Дизеловата модификация разчита на 2.2 литров агрегат с директно впръскване на горивото. Той разполага с мощност от 170 к.с. и въртящ момент от 400 Нм. Моторът може да работи както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и със 7-степенен автомат.

От 0 до 100 км/ч дизеловото Q50 ускорява за 9 секунди. Максималната скорост на седана е 230 км/ч, а средният разход на гориво - 4.4 л/100 км.

Според представители на японския производител, скоростната кутия и германският двигател са били доработени от инженерите на Infiniti за „получаване на характеристики, съответстващи на динамичния характер на автомобилите на марката”. Каква обаче е модернизацията, японците не уточниха.

Освен това, в Женева бе показана и версията на Infiniti Q50 с хибриден агрегат с мощност 364 к.с. Той позволява на седана да ускори от 0 до 100 км/ч за 5.5 секунди. В агрегата влизат 3.5 литров V6 бензинов двигател, електромотор с мощност 67 к.с. и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Средното потребление на гориво е 6.2 л/100 км.

Хибридът се предлага както със задно, така и със задвижване на четирите колела, докато дизеловата версия е достъпна единствено със задно предаване.
 

Тагове: infiniti q50
0 от 500
  • #49
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Крум Радев ( преди 2 години )
    Момчета помагайте спрял съм се на инфинити q50 2016.Ако може малко информация за този автомобил като двигател и скорости са на Мерцедес.
  • #48
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    До Безработен: Да шофираш Инфинити винаги е било....различно, ако те кефи..купи си! Но не прави "грешката" да тестваш нещо немско след това, защото бързо ще забравиш за шоурума на Цариградско :)
  • #47
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    Когато става въпрос за "харесване" тук винаги се разразяват некви безсмислени спорове. Един харесва едно, друг друго...По-жалкото е, че доста хора говорят глупости без изобщо да са наясно с темата...Относно Инфинити, те никога няма да продават в Европа толкова, колкото им се иска и не защото нямат качества, а защото същите тези качества не са достатъчни на клиентите за покупка. Немеца би хареса М, но ще си купи Е клас.
  • #46
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Георги ( преди 11 години )
    Ако искат да пробият истински в Европа и особено в Германия, Инфинити трябва да почнат да предлагат дизели от 150 до 200 к.с. каквито са стандартните коли в Германия, BMW 320d, 520d, AUDI A4 и А6 2.0 TDI, Mercedes 2,2cdi. Досега най-малкия им дизел беше 240 коня, с голям разход и огромен данък. Иначе колите им са супер, карал съм такава и определено не отстъпва на немските.
  • #45
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Трябва повечко да се поинтересуваш, всички бензинови мотори,включително хибридните модификации са 100% японско изпълнение.
  • #44
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Японско рено с немски двигател, е това ако не е ***!
  • #43
    4 rate up comment 1 rate down comment
    миризлив Gladiator ( преди 11 години )
    Германеца в момента се тъпче с Вурст и бира не го закачайте
  • #42
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Cazanova.Gladiator ( преди 11 години )
    Още е недорасъл тоя Германец,давам му 16 години не повече.
  • #41
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Cazanova.Gladiator ( преди 11 години )
    Наистина е болен човек тоя Германеца
  • #40
    6 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 11 години )
    до Germany:То бива да си кон с капаци и фен на всичко де що е немско, ама чак такава омраза към другите... Макар, че какво се учудвам те повечето пишещи тук са такива. А да кажеш, че Исузу са смешна компания е направо... нямам думи. А бе я да те питам ти на колко години си? За да знам има ли смисъл да ти пиша изобщо.