IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Русия създават нова марка за кортежа на Путин

Вариантите са два – възраждане на Руссо-Балт или пускане на бранда Орел

В Русия създават нова марка за кортежа на Путин

Участниците в проекта „Кортеж”, който трябва да създаде напълно нова гама модели за руския елит, обмислят създаването на напълно нова марка. Това разкриха медиите в Русия, според които вариантите са два – възраждане на бранда Руссо-Балт или пускането на напълно нов, който ще се казва Орел.
В Русия създават нова марка за кортежа на Путин
Според участници в проекта, в логото на новата марка ще бъде включен герба на Руската Федерация, но за целта трябва да бъде променен Указ на президента от 1993 г., който ограничава неговото използване. Проблем може да се окаже и фактът, че в логото на Руссо-Балт също има двуглав орел, както и в герба на Русия.

Марката Руссо-Балт е създадена още през ХIX век в Рига, а през 1909 г. пуска първия си автомобил. До 1918 г. са произведени общо над 600 леки коли, но след революцията заводът й е преместен край Москва. Тогава Руссо-Балт започва да се занимава с производство на военна техника.

За Руссо-Балт започва да се говори през 2006 г., когато на изложението в Женева възродената от бизнесмените Владимир Райхилин и Виктор Такнов компания показва концептуалния модел Impression (на снимките). По това време двамата предлагат да създадат лимузина за президента на Русия, която да бъде на основата на Rolls-Royce Phantom, но никой не проявява интерес към подобно нещо.

В момента Русо-Балт не е сред фирмите, които участват в проекта „Кортеж”, но нейните собственици са готови да обсъдят евентуалното си включване в него. По проекта освен ГАЗ, работят още компаниите ЗИЛ и Marussia Motors, както и Научно-изследователския автомобилен и моторен институт (НАМИ).

Снимки: Руссо-Балт
 

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Ал ( преди 11 години )
    Супер интериор , особено на лоста на пред.кутия.Сделано с брадва ,прилича на дървена руска къща.
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мда братушките са хитри. Правят нова марка, която ще се казва ОРЕЛ и това няма да има нищо общо с ОРЕL, сега ако и емблемата наподобява тази на ОРЕL съм сигурен, че това ще е напълно случайно.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    Панела с инструментите (таблото) е от старата с класа.
  • #6
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Руските *** вместо да си защият скасъните *** се занимават с кортежа на главния олигарх. "Още 500г. за вас", както е казал Ботев.
  • #5
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Стенли ( преди 11 години )
    Абе...грозничко е!
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    ( преди 11 години )
    Голям напън, голямо нещо! Да се отказват, да не се излагат и това, дето ще го крадат, че да го обезобразяват, по-добре да си го купят направо готово. Руснак лека кола не може да прави! Както ескимос не може да живее в пустинята и както няма *** скиор.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    penev ( преди 11 години )
    Volanadjia, имаш набито око. Колата е на базата на Мерцедесhttp://automedia.investor.bg/read/1498.htmlhttp://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/539-russo-balt-zavryshtaneto/
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Volanadjia ( преди 11 години )
    Така на втори поглед като гледам и специфичната ръчна, която си е дефакто крачна направо си е някой префасониран Мерцедес...
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Volanadjia ( преди 11 години )
    Някой да има малко повече инфо за този концепт? Отвътре е като моторна лодка с табло на Мерцедес, ама отвън е интересен.