IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hover H6 стана SUV на годината в Китай

Моделът ще се произвежда и в България

Hover H6 стана SUV на годината в Китай

Един от новите модели на Great Wall - Hover H6, който ще се произвежда и в България още тази година, бе отличен с награда за SUV на годината в Китай. Отличието бе връчено на церемония в Пекин от организаторите на конкурса - телевизия CCTV и Китайския център за автомобилни технологии и научни изследвания.

Журито на конкурса, което е съставено от "световни лица от автомобилния бранш и автомобилни журналисти", определи луксозното SUV като надежден и авторитетен автомобил. „Hover Н6 спечели наградата без никакви съмнения. Той ни грабна с отличното си представяне и модерен дизайн”, споделя председателят на журито.
Hover H6 стана SUV на годината в Китай
Снимка: GWM

Hover H6, който за 10-та поредна година е шампион по продажби в SUV сегмента в Китай, ще стъпи на българския пазар през месец август. Цените му у нас ще стартират от 36 990 лв. с ДДС.

Автомобилът ще се предлага с два нови турбо-двигателя - дизелов и бензинов. Дизеловото предложение е познато от пикапа Steed 5, докато бензиновият турбо-агрегат е напълно нов. Той има обем от 1.5 литра и генерира 150 к.с., покривайки нормите на Евро5. Hover H6 ще получи и две нови трансмисии - ръчна и автоматична с шест предавки. Първата вече се предлага при пикапа, а втората ще бъде налична "при високо търсене на пазара".

Още за новите модели на Great Wall четете тук

0 от 500
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Илиянски ( преди 11 години )
    Автомобилчето е със страхотен умерен дизайн, без излишни китайски изгъзици.Най-вероятно ще има успех и на европейския пазар.Voleex C30 е също със страхотен умерен дизаин
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    do b.b. ( преди 11 години )
    1,5 милиарда Китайци, и около 750 милиона Китайки, иee......!!!!!
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Cazanova ( преди 11 години )
    Тази новина, ме зарадва....на фона на Румънската ТаТа,от вчера!!!!!Още като започна производството на първите модели, тайно се надявах, това да са ПРЕХОДНИ("учебни")екземпляри.....,няма да крия, че новината супер!!!
  • #1
    21 rate up comment 2 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    Като гледам картинката, изненадващо но на тези китайци и колите им стават и жените им. Поне тези на снимката де! ;)