IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Звездата на BMW се появи в Детройт

Състоя се световната премиера на M6 GranCoupe

Звездата на BMW се появи в Детройт

Новият флагман на BMW - 6-Series Gran Coupe, е на пазара от около година, а на протичащото в момента изложение в Детройт бе представена неговата топ версия - суперспортното изпълнение на BMW M GmbH.

Моделът бе разкрит още преди няколко месеца, но това е първата му официална поява пред публика. В Европа ще видим BMW M6 GranCoupe на изложението в Женева, което ще се състои през месец март.
Звездата на BMW се появи в Детройт
Както вече съобщиха от BMW, спортното изпълнение на 6-Series Gran Coupe е оборудвано с 4.4-литровия би-турбо V8 двигател, който познаваме от М5, M6 Coupe и M6 Convertible. Той доставя 560 к.с. и 680 Нм. Трансмисията е автоматична със 7 степени (M Double Clutch) и задвижва задните колела посредством активен М диференциал.

Спортното, но и много луксозно купе с четири врати е способно на ускорение от място до 100 км/час за 4.2 секунди. Максималната скорост на движение е електронно ограничена на 250 км/час, но при поръчката на опцията M Driver’s Package, която включва и обучение на водача за спортно шофиране, тя скача до 305 км/час.

Автомобилът разполага и с двата индивидуално конфигурирани режима на управление, които видяхме най-напред при новото BMW M5. Те се активират с M Drive бутоните на волана и включват уникална гама от програмируеми параметри: чувствителност на педала на газта, настройки на M Servotronic, на програмата за превключване на предавките Drivelogic, на режима на DSC, на динамичния контрол на амортисьорите и на показанията на Head-Up-дисплея.

Според информацията от компанията M6 GranCoupe изразходва средно по 9.9 литра бензин на 100 км. пробег, отделяйки 232 гр/км СО2 емисии.
Звездата на BMW се появи в Детройт
Тъй като автомобилът е дело на BMW M GmbH, той не само получава мощен агрегат и отлично поведение на пътя, но и отличителен спортен дизайн. Виждат се мощни спирачни механизми, специални джанти, разширени арки на калниците, допълнителни отвори за въздух, различни огледала за обратно виждане и по-агресивни брони и странични прагове. Спортните амбиции на колата се подчертават и от изработен от карбон, уникален покрив.

Салонът пък е оборудван с типичните за M-моделите компоненти - волан, педали, скоростен лост. Обстановката е спортно-елегантна, като при допълнително заплащане могат да бъдат поръчани специални М-седалки, GPS навигация и аудиосистема Bang & Olufsen. Уникални за този модел са кожената тапицерия Merino и таванът, който е облечен в алкантара.

BMW M6 Gran Coupe ще стъпи на пазара в средата на 2013 година и ще конкурира автомобили като представеният днес Audi RS7 Sportback и наскоро обновеният Mercedes CLS 63 AMG. Цените на флагманът на BMW стартират от €128 800.
 

Тагове: bmw m6 gran coupe
0 от 500
  • #23
    11 rate up comment 10 rate down comment
    v ( преди 11 години )
    stotici pati po krasiva ot cls-a....nqma grozni farove i koreiski stopove...i tova ot 0 do 100 ne e nai reshavashoto za edna kola...a i govorim za nqkvi stotni ot sekundata razlika
  • #22
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Audi станаха доста еднообразни, от както си изгубиха най-добрия дизайнер, който има направи колите с които дръпнаха- Ауди ТТ и А6! Сега крякат като жаби, че корейците биле откраднали дизайна от Ауди! Смешници!!!
  • #21
    18 rate up comment 11 rate down comment
    факти ( преди 11 години )
    Ауди и автомобилен Олимп?!??!?!Какъв е тоя оксиморон????
  • #20
    18 rate up comment 10 rate down comment
    до "До долния&q ( преди 11 години )
    Ти някога качвал ли си се в БМВ? Не те питам да ли си карал БМВ!Явно си слушал "приказки" от завистници за БМВ. 10 години карах е30 и през зимата съм минавал през места където приятели с Ауди и Фолксваген не искаха да минават. НЯМАШ ли гуми без значение какво предаване има колата!
  • #19
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    AKO KARA6 S IZTARKANI CARVULI VINAGI SI V KANAVKATA.NQMA ZNA4ENIE PREDNO ILI ZADNO E PREDAVANETO
  • #18
    17 rate up comment 14 rate down comment
    nick_bps ( преди 11 години )
    И точно след 3-4 завоя БМВ-то е вече пред останалите ;)Така поне да завършим класацията :)
  • #17
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Коста ( преди 11 години )
    До останалите с иронични забележки. Вие пък какви коли карате, че се присмивате на това БМВ? Гроздето пак е кисело, а?
  • #16
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Коста ( преди 11 години )
    Иване, това което казваш е вярно, но само донякъде. Има и млади отворковци с Мерцедес. А аз минах на Волво след БМВ и не съжалявам. Правилата са заради изключенията.
  • #15
    14 rate up comment 5 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 11 години )
    Мнооого здраво. Пожелавам си поне... Поне, хм, да го чуя как форсира. На живо.
  • #14
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това ми прилича на WC !!! Нямам думи голямата 6-тица.И като погледнем от 0 до 100 пак нищо!