IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall обяви цените на новите си модели

Voleex C30 и Hover H6 ще се предлагат от средата на 2013 година

Great Wall обяви цените на новите си модели

Great Wall обяви цените на новите си модели
Voleex C30

В началото на месец декември компанията Литекс Моторс, която сглобява модели на Great Wall до гр. Ловеч, обяви, че през 2013 година ще попълни моделната си гама с три напълно нови за Европа коли - Voleex C20R, Voleex C30 и Hover H6.

Днес стана ясно, че седанът Voleex C30 ще стъпи на пазара у нас през месец май 2013 година. Автомобилът ще разполага познатия 1.5-литров бензинов двигател (97 к.с.) и 5-степенна механична скоростна кутия, като ще предлага фабрична газова уредба. Цените на Voleex C30 ще стартират от малко над 20 000 лв. с ДДС, което ще го изправи пред конкуренти като Skoda Rapid и Peugeot 301, с които има и много близки размери.
Great Wall обяви цените на новите си модели
Voleex C30

Новото SUV предложение - Hover H6, ще стъпи на българския пазар през месец август. Цените на този модел ще стартират от 36 990 лв. с ДДС.

Автомобилът ще се предлага с два нови турбо-двигателя - дизелов и бензинов. Дизеловото предложение е познато от пикапа Steed 5, докато бензиновият турбо-агрегат е напълно нов. Той има обем от 1.5 литра и генерира 150 к.с., покривайки нормите на Евро5. Hover H6 ще получи и две нови трансмисии - ръчна и автоматична с шест предавки. Първата вече се предлага при пикапа, а втората ще бъде налична "при високо търсене на пазара".

Hover H6 ще се сглобява в Ловеч още от 2013 година, а Voleex C20R и Voleex C30 се очаква да се качат на поточните линии на завода малко по-късно.
Great Wall обяви цените на новите си модели
Hover H6

За по-изразителната версия на Voleex C10 - Voleex C20R, все още няма информация. Знае се обаче, че този модел също ще стъпи на пазара през 2013 година. Заедно с него ще видим и модернизираните Steed 5 и Hover H5.

През 2014 година пък очакваме нов пикап, който към момента носи името "Проект К6", а за 2015 година са предвидени пазарните премиери на луксозния SUV Hover H7 и хечбек версията на седана Voleex C30.

Great Wall обяви цените на новите си модели
Същевременно стана ясно, че Great Wall Motors се нарежда за втора поредна година в топ 50 на най-значимите марки в Китай. Класацията е направена от водещата световна компания за консултантски услуги в областта на развитието на марките „Интербранд”.

Според изследването, значимостта на марката Great Wall отбелязва ръст от 5% спрямо предходната година, като брандът е оценен на 1 871 милиарда юана.

По-рано през 2012 година Great Wall Motors влезе и в класацията на списанието Forbes за 50-те най-добри компании от Азия и тихоокеанския регион. Автомобилният гигант зае 5-о място в списъка сред общо 50 класирани.

Снимки: GWM

Тагове: great wall
0 от 500
  • #29
    3 rate up comment 7 rate down comment
    karutsar ( преди 11 години )
    Ей "Анонимен" твоите глупости ще са актуални ако човек си купува кола с чужди пари.Но обикновено всеки си купува кола със собсвенните си пари и тогава всеки трезво мислещ човек разсъждава по съвсем друг начин.Всеки иска да купи по възможност с най-малко пари най-хубавата стока.А в случая с тези китайски къшли това нещо не се получава.Ако наистина искаш да си хвърлиш парите за някакъв *** само и само за да влееш капитали в българското производство си *** и то много голям ***.
  • #28
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    нямало работни места в БГ... ами да праскат 20% данък на всички автомобили, произведени извън БГ и със събраните пари - 5000 лева участие на държавата за всеки закупен автомобил, сглобен у нас...(невъзможно заради ЕС). ако купуваме чужди *** и наливаме пари в чужди икономики,нямаме никакво право да се оплакваме защо сме бедни.
  • #27
    8 rate up comment 1 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    Triforce аз лично дори и с по-ниска цена от 20К пак не бих заложил на този волекс ц30 :))) причините са много: съмнително качество, поостаряла моторизация с всок разход на гориво...има ли смисъл да изброявам :) Ноо можеби ако имаше някакви преференций във цената,даначни облекчения атрактивни лизингови условия или някакви други такива стимули които да подкрепят роднотоавто производство (ако наистина има сериозно такова) ....стимули които имаше в мног европейски държави и бяха раздавани от големите европейски автокомпанй ... То тогава както аз така и много други българи биха се решили да си вземат автомобил родно производство та дори китайски :)
  • #26
    9 rate up comment 1 rate down comment
    27 ( преди 11 години )
    Сравнявате цените с цените на евтините модели на европейски производители, но я първо погледнете цената, която се рекламира за каква версия се отнасят. Обикновено обявяват възможностите на високите нива с пълни екстри, а посочват цената на базов модел, дето и за служебна кола е обидно да се купи през 2012/2013година
  • #25
    5 rate up comment 1 rate down comment
    KKK ( преди 11 години )
    Да кажа и аз :P Първо, добре изглеждат моделите и може да не са супер красиви, но са с приятни пропорции. Двигателчетата са също симпатични, а китайците доста бързо наваксват изоставането с останалите производители. Две неща ме притесняват: високата цена и представянето на краш тестовете. Ако упеят да сглобят сигурен автомобил, мисля че цената е оправдана...
  • #24
    7 rate up comment 4 rate down comment
    karutsar ( преди 11 години )
    С тази ценова политика онези *** от Ловеч ги очаква само едно нещо.И това нещо се нарича фалит.За тези пари има къде къде по добри коли от тези китайски къшли.
  • #23
    2 rate up comment 0 rate down comment
    K&G ( преди 11 години )
    Първия + !
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    K&G ( преди 11 години )
    Triforce,първия е от мен.
  • #21
    18 rate up comment 2 rate down comment
    абс ( преди 11 години )
    Българите не сме критерий, българите купуваме отпадъците на Европа, а германци и французи купуват Дачии и Шкоди. Аз лично не познавам човек, който е имал 20 хиляди и си е купил Дачия или Грейт Уол, всеки си купува 6-7 годишен Мерцедес, Ауди или БМВ, слага му газов инжекцион и се мисли за тарикат, въпреки, че не са му останали пари дори да му подмени гумите. Европейците карат автомобилите си по 5 години, независимо от марката, след това си вземат нов модел и така...
  • #20
    15 rate up comment 20 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Бас държа, че над половината от вас, ако имат 20 бона, ще си купят висок клас автомобил на 5-6 години. Просто никой нормален човек няма да предпочете това пред луксозен автомобил на 5 години.Да видим по плюсовете и минусите дали съм прав. Който би си купил стара кола на 5-6 години за 20 бона от по-висок клас да сложи плюс. Който не е съгласен, знаете как става! :)