IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подробно за новата E-Class на Mercedes-Benz

Немците представиха официално обновените седан и комби

Подробно за новата E-Class на Mercedes-Benz

След като вчера разсекрети първите официални снимки на обновения E-Class (седан и комби), днес Mercedes-Benz разпространи подробна информация и нови 67 снимки на колата. Въпреки, че това е само фейслифт, моделът търпи редица промени. Силно изменен е дизайнът на екстериора, двигателите и трансмисиите са оптимизирани, а в оборудването присъстват нови възможности.
Подробно за новата E-Class на Mercedes-Benz
Най-важната промяна във външността на колата е в предната част, където светлините са съвсем различни и са оформени в един блок. Различни са също така дизайна на предната броня и решетката на радиатора, която се предлага в два вида - стандартна и спортна. Леки промени има и в интериора, както и в задната част, където виждаме обновена броня и познатите стопове, които обаче имат LED светлини с нов дизайн.

Двигателите за обновената E-Class са различни за различните пазари по света, но всички те вече се оборудват със система "ECO start/stop". Базова е версията E200, използваща 2.0-литров турбо-агрегат със 184 к.с. При E250 този агрегат доставя 211 к.с. Дизеловата версия E200 CDI разчита на 2.1-литров двигател, предлагащ 136 к.с., а по-мощната E220 CDI се задвижва от същия агрегат, но генериращ 170 к.с. При версията E250 CDI мощността достига 204 к.с.

Моделът E350 използва 3.5-литров V6 двигател, доставящ 306 к.с., а при E400 Hybrid същият този агрегат се допълва от електромотор с мощност 27 к.с. Топ моделът E550 използва V8 агрегат с обем 5.5 литра и 408 к.с.

Налични са също така BlueTec версии за моделите E250, E300 Hybrid (2.1-литров двигател с 204 к.с. и електромотор 26 к.с.) и E350, които могат да се оборудват с опционалната система за задвижване на четирите колела 4MATIC.

Всички двигатели се предлагат с обновена 7-степенна автоматична трансмисия 7G-TRONIC PLUS. Новост при нея е възможността водача да свали или качи предавка ръчно, след което без да прави нищо трансмисията да продължи да работи в автоматичен режим.

За флагманът E63 AMG, който ще се появи през есента на 2013 година, не се знае много, но се очаква да предлага повече от настоящите 525 к.с., както и система за задвижване на четирите колела 4MATIC.
Подробно за новата E-Class на Mercedes-Benz
Сред технологиите на борда на обновената E-Class присъстват Collision Prevention Assist (работеща с радар система за предупреждение за сблъсък, която може да спре автомобила, за да се намалят последиците), Distronic Plus със Steering Assist (следи за опасности пред и около автомобила, като помага за движението в центъра на избраната лента), Brake Assist Plus с Junction Assist (следи за напречно движещите се автомобили и пешеходци, като може да задейства спирачките при необходимост) и други.

Премиерите на обновените E-Class седан и E-Class комби, както и на версията AMG, ще се състои в Детройт през януари. Малко след това се очаква да видим версиите купе и кабриолет.

Снимки: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes e-class
0 от 500
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много е яко да четеш как селски бекове плюят по новите модели на Мерцедес....било им смешно,грозно....и това при положение ,че колите им може да ги видиш само в някоя морга в Германия. Това е бай ***...всичко знае,всичко може.
  • #12
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    защо БМВ, МЕРЦ и ВАГ слагат едни и същи ГРОЗНИ зани стопове?
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    BB ( преди 11 години )
    @thegangstagentle: ili po skoro tunela kum lulin, otstrani sivi panelki, a ot kolonite duni Boris Dali ili Galena. S tozi model Benz me oburkvat vse poveche otkum gledna tochka dizain i mai nqkakva volq za koreisko izpulnenie luha ot nego
  • #10
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    една дума: Инсигния..комплимент е, но познайте за кого.и воля за промяна наистина има, както и лъхащо безсилие. след смяната на актьорите ще можем да видим и нов филм, но явно ще е при следващото поколение на модела.
  • #9
    11 rate up comment 1 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 11 години )
    На някоя австрийска магистрала с тунели по един, два километра, отстрани заснежени връхчета, а от колоните се носи Рахманинов или Дворжак. Седана ми харесва повече. С този модел Мерцедес ме правят щастлив, защото са ми любимата марка и защото както вече някой каза, някаква воля за промяна лъха от него.
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    BB ( преди 11 години )
    Siguren sum che kolata e strahotna, prosto ne mi haresva taq prednica hich...no dizaina e subektivna rabota
  • #7
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Началника ( преди 11 години )
    На мен ми харесва. Перфектна кола за млад бизнесмен, може би в началото на семейния живот. След това една S-ка или Х6, а за жената голям джип. Разбира се, говорим не за средно-статистическия човек а за висшата класа.
  • #6
    22 rate up comment 7 rate down comment
    .. ( преди 11 години )
    Много си е хубава колата не знам какво не и харесвате.Не е като BMW и AUDI 3 5 7 и а4 а6 а8 да няма никаква ралика освен размера
  • #5
    1 rate up comment 5 rate down comment
    bat venci ( преди 11 години )
    в днешния брой на M
  • #4
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    е не е толкова старо ,на 3 години е ,мислех да го сменя с Еклас ,но ще изчакам следващия.