IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Италия възраждат забравена марка

Последният автомобил на Ermini е произведен през 1962 г.

В Италия възраждат забравена марка

Производителят на спортни автомобили Ermini ще бъде възроден през следващата година в Италия. Първата машина с тази марка е произведена през 1947 г., а последната - през 1962 г. Колите на компанията участват успешно в редица състезания, като използват двигатели на Fiat.
В Италия възраждат забравена марка
В момента се разработва напълно нова спортна машина, която засега носи названието 686. Това ще бъде автомобил със задвижване на четирите колела и разположен в задната част мотор.

Каросерията ще бъде от въглеродни нишки. Колата ще има спортно окачване и мощни спирачни механизми. Все още обаче не е ясно, на какъв двигател ще се разчита, но инженерите, работещи по проекта, твърдят, че ще бъде обърнато особено внимание на икономичността му, както и на екологията.
В Италия възраждат забравена марка
За външния вид на Ermini 686 компанията-производител ползва помощта на италианеца Джулио Капелини, който е едно от най-големите имена в дизайна на мебели, както и в индустриалния дизайн."
В Италия възраждат забравена марка
По-рано италианци планираха да възродят и друга марка De Tomaso, като инициатор на тази идея бе бизнесменът Жан-Марио Росиньоло, който е ръководил на компании като Lancia, Telecom Italia и Zanussi. Ателието за дизайн Pininfarina направи концепт на първия модел и се започна подготовка за пускането му в серия.
В Италия възраждат забравена марка
Нещата обаче пропаднаха, след като Росиньоло реши да продаде правата за производство, а контролният пакет акции на компанията бе закупен от китайската фирма Hotyork. Преди юли тази година Росиньола бе арестуван и обвинен в неправомерно използване на 7.5 млн евро, които са били отделени за проекта "Възраждане на De Tomaso".

Тагове: de tomaso ermini
0 от 500
  • #6
    51 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не виждам ,как може човек сам да се подкрепя- то бяха гласувания с 30 регистрации,то беше плюене от друг ник,но писан пак от "героя". Това ако е нормален човек,здраве да е.
  • #5
    7 rate up comment 11 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 11 години )
    Торен, и ти, и Класика ли не сте разбрали, че и аз се шегувам?
  • #4
    29 rate up comment 14 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Поздравления до Klasika-както винаги с необичайно богатия си речник и усет към детайлите,разнообразяваш и освежаваш форума!:)
  • #3
    28 rate up comment 14 rate down comment
    до Klasika ( преди 11 години )
    Подкрепа и от мен! Изненада ме ПрофесионалистА,който до сега не е правил простотии като Гущера,doc и още един ***.
  • #2
    14 rate up comment 18 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 11 години )
    Класик, това което си нарисувал понеже видимо ще е с друга компановка, съответно и концепцията му ще е различна, така че почвай вече като рисуваш и да измисляш технически характеристики към рисунките.Или просто (без да се обиждаш) спри наркотиците.
  • #1
    16 rate up comment 32 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Сменяй ника на "ПРОСТАТА KLASIKA"!