IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата играчка на Шварценегер

Закрилникът на околната среда яхна огромен Mercedes-Benz Unimog

Новата играчка на Шварценегер

Новата играчка на Шварценегер
Шварценегер и новата му придобивка по улиците на Санта Моника

Само преди дни бившият губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер подписа закон, който налага най-сериозните мерки за намаляване на парниковите емисии в историята на САЩ. Според новите правила горивната ефективност на леките коли в САЩ трябва да се увеличи почти двойно до 2025 година, чрез използването на модерни, щадящи околната среда технологии.

И докато новите мерки ще принудят американците на карат коли със среден разход 4,3 литра на 100 км, самият Шварценегер си купи машина, която трудно може да бъде наречена пестелива. Става дума за високопроходимия камион Mercedes-Benz Unimog.
Новата играчка на Шварценегер
Дизеловото 5-тонно чудовище е персонализирано от немската фирма Mertec специално за Шварценегер, като така цената му е достигнала $250,000. Още по-любопитното е, че Mercedes-Benz не предлага Unimog на пазара в САЩ, а според информацията на Yahoo регистрацията на такъв автомобил в Калифорния е почти невъзможна.
Новата играчка на Шварценегер
65-годишният Арнолд Шварценегер се е влюбил в машина след тест-драйв в Германия. Той е известен със страстта си към военните возила, а в гаража му има няколко армейски Hummer и дори танк.

След като стана губернатор на Калифорния Шварценегер промени своите навици и дори оборудва един от камионите си с екологично водородно задвижване. На какъв двигател разчита най-новата придобивка на Терминатора не е известно. От Mertec, които са подготвили возилото, не уточняват какви доработки са правени по него. Стандартно този модел на Unimog - U1300, се оборудва с огромен 5.7-литров дизелов двигател.
Новата играчка на Шварценегер
Бившият губернатор на щата Калифорния беше обграден от фенки

























Тагове: mercedes-benz unimog
0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Volanadjia ( преди 11 години )
    Предимството на Унимог е, че е невероятно проходим. Ако някой се е сблъсквал с ГАЗ 66 (Виетнамка), еми същото е, ама по-удобно :)
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Разбира ( преди 11 години )
    човека от автомобили и си купил специален MB.Сега doc и Дошо,ще ви обеснят, как i30 има по-голям багажник,а Prius е по-"технологичен".
  • #3
    4 rate up comment 8 rate down comment
    . ( преди 11 години )
    като е бивш губернатор , какъв закон е подписал тогава ????? аз поне не знам да заема друга длъжност .......
  • #2
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Я пак прочети статията!"Само преди дни бившият губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер ПОДПИСА ЗАКОН"Преди броени дни е подписал закон, а не, че от тогава е губернатор ;)
  • #1
    24 rate up comment 3 rate down comment
    !!! ( преди 11 години )
    Като кажете "преди броени дни " се има предвид сравнително кратък период от време, а Арни не е губернатор от началота на 2011г...! Това "броени дни" ли са, май отимаме на броени години :)