IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новият Peugeot 301

Французите променят и обозначението на моделите си

Това е новият Peugeot 301

Автомобил, предназначен за най-различни пазари. Това определение дава Peugeot за новия си модел 301, който официално представи. Машината е създадена за широк кръг клиенти, като според производители й е напълно подходяща за използване във всякакви пътни условия.
Това е новият Peugeot 301
Новото Peugeot 301 може да се похвали с разстояние между двете оси от 2.65 м., както и рекордно голям за класа си обем на багажника – 506 л. В базовата версия на автомобила са включени системи за безопасност като ESP, ABS, до 4 въздушни възглавници, помощ при внезапно спиране, ISOFIХ и др.

Гамата бензинови и дизелови двигатели последно поколение е адаптирана за различните пазари. Моделът 301 ще бъде вторият автомобил в гамата на Peugeot, който ще се предлага с новата гама 3-цилиндрови агрегати с обем 1.2 л. Моторът VTi е с мощност от 71 к.с., който може да се комбинира с механична или пилотирана скоростна кутия.

Следват 1.6 HDi с мощност 92 к.с., който се предлага с механична скоростна кутия, както и 1.6 VTi с мощност 115 к.с. и възможност за избор между механична или автоматична трансмисия.

В оборудването на новото 301 присъстват климатроник, радио MP3 с функция Bluetooth и USB връзка, електроуправляем капак на багажника, заден парктроник и др.

Автомобилът, който ще се произвежда в завода във Виго (Исп), ще бъде представен за първи път в по време на Автомобилния салон в Париж през септември. Той ще бъде лансиран първо в Турция на 1 ноември 2012, след което и в много други страни от Централна и Източна Европа, Русия, Украйна, Гърция, Северна Африка, Близкия изток, Страните от Персийския залив и Африка, както и на някои пазари в Латинска Америка.

Освен 301 френският производител разкри и още една новост. Peugeot променя политиката за наименования на модели си. Така всеки нов модел, който ще бъде включен в статегията на компанията за международно развитие, ще има 1 в името си. Останалите пък ще получат цифрата 8.

Това означава, че първата цифра от модела ще се запази, за да покаже сегмента, в който то е включен. След него идва 0, което показва принадлежността на автомобила към френската марка и се завършва с 1 или 8 в зависимост от неговото значение. Според Peugeot този начин на именуване ще опрости разпознаването на моделите и ще увеличи тяхната популярност. Всички модели, които вече имат номер с „8“, като 308 и 3008, запазват името при обновяването си, докато моделите от следващото поколение ще получат цифрата „8“ след обновяването си.

Тагове: peugeot 301
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    hhh ( преди 11 години )
    Мазда 6 е пръв от 3-4 години в класациите на АутоБилд с бензинови двигатели: First generation Production 20022008 МAZDA 62.0 L MZR I4 LF и пръв при дизеловите MAZDA 5 2.0 L MZR-CD Diesel.към JOK
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    m1letoo ( преди 11 години )
    super e:)
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    mnogo jalko za dizaina,texnikata ne q komentiram no predi izglejdaxa neveroqtno imaxa du6a i izlu4vane 205,206,307,406,407
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Az ( преди 11 години )
    Отпред - Ford, отзад - Toyota... иначе готино - стегнат семпъл дизайн.
  • #9
    10 rate up comment 0 rate down comment
    ИЛИЯНСКИ ( преди 11 години )
    На мен пък лично този стегнат (консервативен) дизайн ми допада повече.Към: JokКаква Мазда 6 на дъното...Ти AutoBild чел ли си да видиш,че вече 2 години е на първо място в много от класациите им.
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    да не би пининфарина да са спрели да им прашчт дизайна. напоследък малко ми грознеят за разлика от преди няколко години (206,406,307,407 итн.). малко като на ситроен работата до преди 10 години ми бяха фажорит от към дизайн а сега срив от всякъде,
  • #7
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Ех,France-та! ( преди 11 години )
    Никога не сте правили качествени автомобили, но поне бяха сравнително красиви.Сега вече не са и това!Което е жалко!
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    vladi ( преди 11 години )
    РАЗЛИЧНИ ФАРОВЕ ВЕЧЕ. НЕ СА ВЕЧЕ ДО ПРЕДНОТО СТЪКЛО
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Има доста разлики между това Пежо,което е само за определени пазари! и 208 или308. Иначе си личи новата дизейнерска линия в 508 и това 301,която много ми харесва.
  • #4
    1 rate up comment 6 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    и кво излезе - и пежата като ауди и бмв взеха да си приличат. т.е. да не можеш да различиш една серия от друга.