IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е възродения Alpine на Renault

Базираният на Megane Trophy суперкар разполага с 400 к.с.

Това е възродения Alpine на Renault

Това е възродения Alpine на Renault
Френската Renault представи официално концептуалното спортно возило Alpine A110-50. Автомобилът се явява наследник на легендарното купе Alpine Renault A110 Berlinette, което произвеждахме у нас под името Bulgaralpine.

Новият автомобил се появява точно 50 след неговия предшественик и също като него притежава уникален дизайн и сериозни качества. Alpine A110-50 е базиран на спортното купе Mégane Trophy и е продукт на Renault Sport Technologies.

Моделът разполага с карбоново тяло и дизайн, зает от концепцията DeZir. От нея го отличават най-вече отворът за въздух на покрива, новия капак на двигателя, масивното задно крило и кръглите LED светлини, които напомнят на тези при оригинала. Кабината е с минималистичен дизайн, като разполага с тапицерия от алкантара, спортни седалки и предпазна клетка (roll cage).
Това е възродения Alpine на Renault
Задвижването е поверено на 3.5-литров V6 бензинов двигател, който генерира 400 к.с. и 422 Нм. Той е куплиран със секвенционална трансмисия със шест степени, която задвижва задните колела, посредством диференциал с ограничено приплъзване.

Не са известни динамичните показатели на машината, но се знае, че тя разполага с адаптивно окачване, спортна спирачна система и вградени пневматични крикове за лесно обслужване. Разпределението на тежестта на возилото е в съотношение 47.8/52.2 в полза на задния мост. 

Не е известно дали се планира серийно производство на концептуалния модел, посветен на половин вековния юбилей на Alpine Renault A110. Според френските медии има две възможности - или прототипът ще стане уникален по рода си спортен автомобил, който ще бъде пуснат в много малка серия, или ще тръгне по пътя на Alfa Romeo 4C. Във втория вариант се очаква производството на около 15 000 екземпляра.

0 от 500
  • #19
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Точно в ДТМ му е мястото на Рено...браво !Льо Ман и WRC надали им е по силите и надали им се дават толкова мн пари, но аз говорех за Ф1 и за цели 4 класа САМО рено автомобили. Имам предвид че поддържат 4 класа СОБСТВЕНИ. Съгласен съм ама ДТМ не бе най-удачния пример сред другите хаха...иначе да има нещо вярно, не че им дреме
  • #18
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    То е ясно че за колите в ежедневието Рено не може да се опълчи толкова успешно срещу супер скъпите баварки бъкани с технологии или срещу скъпите и чупливи VW...аа тай де аудита, но в моторните спортове мисля че може да го цункат отзад !
  • #17
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тя и Audi се пише на класна марка,но ако имаш ауди 80,например,това не означава,че имаш нещо общо с богатите хора или,че разбираш от коли.Една кралска тоалетна и селски кендзеф,общото е,че и в двете серете,само толкова.Така,че баткото с новото ауди,ще се изплюе с отвращение на селянчето с ауди 80 "ракарай се комплаксарче".
  • #16
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Аве хората си възраждат легенда (макар че надали ще пожъне същия успех), ко значение кой ко карал хахахаха ама сте...винаги опира до тва кой какво карал и кой бил по умен хахах - сякаш го е*е някой ! Кефя са на тва което правят ама не карам рено - и кво хейтър ли съм ся а :D
  • #15
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    "Рено винаги е била класна марка" manqci - nito tovae klasna marka, nito ste nastigne R8 nqkoga. az si karam Audi, vie Reno i si mislete che ste po-umni ot men...
  • #14
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Вагнер ( преди 12 години )
    Браво....яка машина!
  • #13
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Първата снимка анимация ли е,бе *** казанлъшки,ха,ха,*** ***!Насираш се от завист,беден ***!
  • #12
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Епаааа да ! ( преди 12 години )
    Хора всякакви - вкусове всякакви но е факт че рено имат доста класове в моторните спортове и се занимават с широка гама...ама по принцип колите им са си френска ***....хора всякакви обаче, свят широк. Щом имат кинти да поддържат всичко тва - ми няма лошо евала, но ако гледам сериозно на нещата или германска или корейска кола...туй то
  • #11
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Рено може да не са качество сравнено с немските автомобили, може да не предлагат ниските цени и доста богатото оборудване на корейските, може моделите им за широката маса потребители да са доста големи *** (изключвам някои модели двигатели и модели), но определено в зоната на моторните спортове и мероприятия имат и поддържат дооста състезателни класове сичкитИ там формула рено, меган, клио къп и т.н. Като почне някоя марка да поддържа 4 шампионата и да снабдява и Ф1 с двигатели - call me.
  • #10
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )