IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият автомобил без водач тръгна в САЩ

В Google се надяват до 5 години машините да бъдат готови за серийно производство

Първият автомобил без водач тръгна в САЩ

Компанията Google получи разрешение от властите в САЩ за започване на изпитания на автомобил, който ще се движи по улиците без шофьор. Това стана, след като бе направена демонстрация в Лас Вегас и Карсън и от нея властите се убедиха, че автономната машина е напълно безопасна както за останалите автомобили, така и за пешеходците.
Първият автомобил без водач тръгна в САЩ
Автопилотът се справя напълно без намесата на човека. Това става благодарение на лазарен радар, монтиран върху предната броня. Показаният прототип е Toyota Prius, който „усеща” пешеходци, велосипедисти, и други автомобили, и създава виртуална буферна зона около тях.

Автомобилите обаче няма да са съвсем сами на пътя. Заради законите в САЩ в тях винаги трябва да има двама души. Единият е зад волана и при възникване на опасна ситуация трябва да поеме управлението на колата. Другият следи показанията на компютъра.

Google разполага с общо 3 тестови автомобила. Очакванията на техните създателите са най-късно до 5 години те да бъдат така усъвършенствани, че да може да се пуснат в серийно производство.

Тагове: google
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Наблюдател ( преди 11 години )
    Хаха, Аутомедия, да не би вашия лазарен радар да е кръстен на изобретателя си, някой ЛазАр от Македония.
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "лазАарен радар"...На мен пък това ми идва в повече. Аутомедия, обадете се да ви купя еди spell checker.
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Estestveno,4e shte e Toyota,nyama da e nyakoya niskotehnologi4na doi4ovska marka
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    На мен не ми харесват нито автоматичните скорости (искам аз да определям въртящия момент), нито и турбото(искам аз да задавам натоварването на двигателя а не турбото). А за такава кола-без водач, не бих ги гледал дори и на клипове в Ю тюб.
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Значи скоро ще убедят 1 мой приятел да си купи кола. Той не искаше шофьорска книжка и кола, понеже искал колата сама да се кара. За мен е глупаво, но явно има хора, които харесват идеята. Нямам против автоматичните скорости, нямам против 1 камара други работи, но колата сама да се кара...Идва ми в повечко!
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    turbo_charged ( преди 11 години )
    gugal maps mu e maikata