IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota RAV4 EV ще струва $49 800

Моделът предлага автономия от 160 км.

Toyota RAV4 EV ще струва $49 800

Японският автомобилостроител Toyota представи официално в Лос Анджелис първия си изцяло електрически сериен модел. Това е версията на RAV4, която носи името EV.

Машината е с автономен пробег от 160 км., като времето за зареждане е 6 часа. Засега електрическият кросовър ще се предлага само в САЩ, като продажбите стартират от щата Калифорния. Цената му е $49 800, а японците планират през следващите 3 години да продадат 2600 бройки.
Toyota RAV4 EV ще струва $49 800
"Разчитаме на най-съвременни високи технологии, както бе и при първото поколение на Toyota Prius, което се появи още преди 15 години - коментира генералният директор на Toyota за САЩ Боб Картър. - Става дума да се обедини най-доброто от двата свята. Изцяло новият RAV4 EV съчетава ефективността на един електрически модел с гъвкавостта на един малък SUV. Всъщност това е единственият изцяло електрически SUV автомобил на пазара".
Toyota RAV4 EV ще струва $49 800
Съвместно разработеният с Tesla автомобил, използва електрически двигател с мощност 156 к.с. Той може да работи в два режима - Sport и Normal. При спортен режим, автомобилът ускорява от място до 60 мили в час за 7 секунди и развива максимални 160 км/час. При стандартния режим на работа ускорението отнема 8.6 секунди, а максималната скорост на движение е 140 км/час.

"RAV4 EV има динамика, пътно поведение и багажник, които са аналогични с тези бензиновата V6 версия на RAV4 (за пазара на САЩ)", казват производителите.

Тагове: toyota rav4 ev
0 от 500
  • #23
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    doc, експерта по трошки и тенджери пак дава акъл хахахаха
  • #22
    13 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Назадничевостта и простотията на БГ "разбирачите" нямат край
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Недотам очевидните предимства ти не можеш да ми кажеш какво значи,защото след твоята информация хиобридите бележат рекорден ръст, та чак Порше заложи на хибридите.
  • #20
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ти си много тъпо момче- дал съм ти линк от 13 април, ти си ми дал от 10-ти април и викаш,ч е е по-нова инфо? Луд ли си нещо? Освен това в твоя линк пише за минали години 2008-***-2010 година, включително месеците след земетресението в Япония.Аз ти давам най-новата информация, че хибридите имат рекордни продажби в цялата си история! И с най-висок процент продажби!
  • #19
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Линка който си дал е за продажбите за един месец. Ето ти линк, който е обощителен и е от преди 2-3 седмици.: http://clubs1.bg/novina.php?n=22424Обърни внимание защо собствениците на хибриди не повтарят. Според собствениците на хибриди, хибрида не е добра покупка зарадио"високата цена, по-скъпото след продажбено обслужване и не дотам очевидните предимства на екологичните автомобили." Недотам очевидните предимства означава не чак толкова нисък разход. С две думи скъпо и тъпо.
  • #18
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    М3 ако го караш бързо хич няма да харчи 15/100,а поне 20-30/100км. Приус е по-съвършената кола- кола наблъскана с технологии, а не елементарно бмв. Това няма как да го разбере селски тарикат обаче. Приус също така е с много по-модерен и красив дизайн,освен че е по-технологичен от бмв-то.Бмв-то си прилича на стара кола.
  • #17
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А тази статия за електромобила, която си пуснал е пълна тъпотия.При какъв пробег е правено сравнението между Аурис и Аурис Хибрид - при 20 000км. на агодина хибрида се изплаща на 4-тата година - оттам нататък имаш среден разход 4/100км. Важното е да можеш да смяташ. Иначе за Шевролет Волт 80 000лева- то затова никой не го купува, а Приус се купува!
  • #16
    7 rate up comment 3 rate down comment
    В грешка си ( преди 11 години )
    Няма какво да пиша заучени фрази.Хибридите отчитат рекордни продажби:http://***.clarionledger.com/article/20120414/BIZ/204140320/Hybrid-electric-cars-sales-hit-record-high-March
  • #15
    6 rate up comment 11 rate down comment
    до Subarufan ( преди 11 години )
    Напиши в гугъл "спад в продажбите на хибриди" и ще ти излязат доста статии. Или напиши в гугъл ""Купувачите на хибриди се прехвърлят на нормални коли"" А за ел. колите, което ще пасне идеално за тази статия напиши в гугъл ""Електромобилът - изгоден при 25 лева за литър бензин"" и ще видиш какво показва проучване и изчисленията за България.
  • #14
    5 rate up comment 2 rate down comment
    golden state ( преди 11 години )
    Чул ли си някой да осъди авто производител цивилно? Колкото и да го разправят няма да стане, най-малкото ще трае 4-5 години. И какво ще спечеля, ще ми дадът 5-6 хиляди долара и ще кажат това е разумна компенсация. Сигурно ще има хора да си я купят, но за мен е много скъпа и ненадеждна точно за пътувания извън щата. Иначе не е лоша, ако по цял ден въртиш волана (до 150км разбира се) в калифорния ще ти върши идеална работа!