IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайските краш-тестове C-NCAP

Изпитаха десет нови автомобила, сред които Great Wall Hover H6.

Китайските краш-тестове C-NCAP

Все още някои от китайските модели предизвикват подигравки в Европа. В същото време през последните години китайците развиват отрасъла с гигантски крачки и се приближават към водещите световни производители на автомобили.

В областта на дизайна наемат все по-добри и известни ателиета от Италия. Купуват технологии от известните и утвърдени автомобилни фирми. В областта на безопасността на автомобила взаимстват също от най-добрите. Имат дори собствена програма за краш-тестове.

Тя се нарича C-NCAP (China New Car Assessment Program), взаимствана е от европейската EuroNCAP и в началото на тази седмица разпространи резултатите на първата партида от 10 нови автомобила, които са преминали през изпитанията й.

Те не са само китайски. Сред тях присъстват европейски, японски, корейски и дори тайвански автомобил. Любопитен факт е, че всички, с изключение на китайския BYD G6, получават 5 звездички. Сред отличните е и Great Wall Hover H6, който трябва да се качи на поточните линии в Ловеч още през тази година.
Китайските краш-тестове
Китайските медии обаче определят резултатите като лесно заслужени. Причината е, че краш-изпитанията на C-NCAP, провеждани от китайската фирма, занимаваща се с развойна и изпитателна дейност за автомобили China Automotive Technology and Research Center, не са особено строги.

В момента краш-тестовете на C-NCAP са провеждат на три етапа, които оформят крайната оценка - челен сблъсък в бетонен блок със скорост 50 км/час, челен сблъсък в деформируема преграда със скорост 56 км/час и страничен сблъсък със скорост 50 км/час.

Още през месец юли обаче, критериите на C-NCAP ще станат по-строги, а автомобилите в таблицата долу са последните, изпитани според настоящите стандарти.

Новите стандарти ще бъдат много близки с тези на Euro-NCAP, твърдят китайците. Ще бъдат въведени краш-тестове с ниска скорост, нараняванията на така наречените "дъмита" (манекени) на задните седалки ще бъдат отчетени в теста, а наличието на серийни системи като ESC и ESP ще се отразява на общата оценката. Освен това, скоростта при тестовете ще бъде увеличена от 50 на 64 км/час.
Китайските краш-тестове
Източници: AutoChina / Chinacartimes

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Долния коментар е от мен,и не е случаен.Китайците ще ползвад пристанища Варна и от там на всякаде,нови заводи и увеличаване на производството.Започнаха с 3мод.до края на год. още 2.Инвазията на Китаците е факт,макар,че се очакваше след год.Купуват всякакав бизнес от най-дребния кафенета и пицарии в Италия, до пристанища в Гърция и Турция.В момента сме в най-изгодна позиция.
  • #2
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пропаганда,България ще бъде лидер в Европа,всички се страхуват от нас.
  • #1
    22 rate up comment 7 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    всикчи с по 5 звезди само че ги блъскат с 50 а не с 64км/ч. добре. еми кво пък - като си купуваш китайска кола и звездите са и китайски - няма да са европейски я.